Nakon 40 godina: Džon Kliz snima humorističku seriju za BBC

Autor:

12.04.2017 22:45

Foto:

Foto:



Montipajtonovac Džon Kliz (77), koji se zakleo da nikada više neće raditi na Bi-Bi-Siju, ipak će snimiti humorističku seriju za tu britansku TV kuću.

Kliz će igrati u šestodelnoj seriji "Edith" (Idit) sa Alison Stedman i Džejsonom Votkinsom. On je poslednji put radio za BBC pre skoro 40 godina, kada je imao glavnu ulogu u komediji "Falični pansion" (Fawlty Towers). Kaže da odavno nije pročitao bolji scenario od ovoga koji je Čarls Makjoun napisao za "Edith".

- To su scenarija u kojima sam najviše uživao u poslednjih 100 godina. Biće naročito lepo da opet snimam sa Alison, posle toliko vremena - rekao je Kliz. On je sa Alison Stedman glumio u filmu "U pravi čas" (Clockwise) iz 1986.

"Edith" je priča o Filu (Kliz) i njegovoj simpatiji Idit (Stedman). Nakon dugog udvaranja, udovica Idit na kraju pristaje da se uda za Fila i oni planiraju selidbu u toplije krajeve. Međutim, snove će im raspršiti Iditin 50-godišnji sin Rodžer (Votkins) koji se pojavljuje pošto je izgubio posao i ostavio suprugu.

A post shared by James Lambert (@jimmyjambert) on Apr 12, 2017 at 6:46am PDT

Džon Kliz je često kritikovao BBC i nije imao vodeću ulogu u njegovim serijama od kad se "Falični pansion" završio 1979.

- Nema šanse da radim na televiziji, naročito ne na Bi-Bi-Siju. Imam neki strašan osećaj da ogroman deo tamošnjih programskih urednika nema pojma šta radi - rekao je Kliz u novembru 2015.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading