Novak Đoković: Prolazim kroz malu krizu

Autor:

24.05.2017 22:32

Foto:

Foto:



Pre godinu dana Novak Đoković ušao je u istoriju kao prvi teniser od 1969. koji je osvojio sva četiri Gren slem turnira u nizu.

Novak Đoković: Juče se dogodilo čudo, žena mi je rekla da sam lud…

Od tog trenutka i svoje prve titule na Rolan Garosu Đoković više nije ličio na sebe, delovao je kao da je izgubio motivaciju da više igra, pa su usledile serije poraza i pad na drugo mesto na ATP listi. Sada, godinu dana kasnije, Đokoviće se vraća u Pariz gde će pokušati da stavi tačku na taj turobni krug koji je prošao u međuvremenu.

- Sećam se kako je bilo teško stići do toga (osvojiti RG 2016). Sati, posevećenost, treninzi. Nekoliko godina nisam mogao da napravim poslednji korak, a onda sam konačno uspeo i podelio to sa najbližim ljudima. To je bio nezaboravan momenat - rekao je Đoković na početku intervjua za CNN.

U međuvremenu Đoković nije stigao do 12. GS trofeja, a podbacio je i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pred povratak u Pariz smenio je kompletan stručni štab i za novog trenera doveo Andrea Agasija.

- Prolazim kroz malu krizu, ako želite to da tako nazovete. Ja bih to nazvao "drugim smerom" posle pet uspešnih godina - rekao je Đoković.

Rođendan koji će pamtiti: Jelenin poklon je Noleta doveo do suza

Pre nekoliko dana Novak je napunio 30 godina, a smatra da je upravo osvojen GS na šljaci možda umanjio njegovu motivaciju.

- Bilo je mnogo očekivanja, pritisak je rastao svake godine kako sam se vraćao, pa je to na kraju donelo radost i mnogo olakšanja. Bilo je mnogo emocija. Kada sam konačno uspeo, ispraznio sam se - objasnio je Đoković svoje osećaj posle osvajanja RG prošle godine.

Rezultat toga bile su eliminacije sa Vimbldona (Sem Kveri) i već u prvom kolu OI u Riju (Huan Martin del Potro). Iako se očekivalo da do 2017. se vrati u svoj prepoznatljivi ritam, poraz u drugom kolu Australijan opena od Danijela Istomina je pokazao da će "proces" ipak potrajati.

- Sve je to deo sporta. Sada se osećam mnogo bolje nego pre tri, četiri meseca. Uzbuđen sam zbog povratka u Pariz. Prošlo je godinu dana, ali se osećam kao da je bilo juče - istakao je srpski teniser.

Šljaka je uvek bila podloga na kojoj je bio samo jedan favorit, Rafael Nadal je "kralj", a Đoković je svoj prvi RG osvojio upravo u godini u kojoj se "Bik sa Majorke" povukao u trećem kolu turnira zbog povrede zgloba.

- Neverovatno je da će se boriti za svoju desetu titulu. Rafa je uvek bio dominantan ovde. Opet ima sjajnu sezonu, igra vrlo kvalitetno. Biće izazov pobediti ga. Uvek je bilo i uvek će biti na šljaci, posebno na Rolan Garosu - pokazao je Đoković svoje ogromno poštovanje prema rivalu iz Španije.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading