Kraljevski meni za Trampove i Makronove: Pašteta, goveđi file, Dior i Viton (foto)

Autor:

15.07.2017 11:49

Foto:

Foto:



Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron, sa svojim suprugama Melanijom i Brižit uživali su u prilično klasičnoj večeri u restoranu "Žil Vern" na Ajfelovoj kuli, prenela je francuska televizija BFMTV.

~ July 13, 2017 ~ #melaniatrump

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Melania & Ivanka (@melania_ivanka_trump) on Jul 13, 2017 at 12:14pm PDT

Neodoljiva Melanija: Čime je prva dama Amerike osvojila ruskog predsednika (foto)

Francuski mediji posebnu pažnju su posvetili Trampovoj dvodnevnoj poseti Parizu, ali i večeri u u četvrtak uveče u restoranu na 125 metara visine poznatog kuvara Alena Dikasa.

BFMTV se našalio da su detalji jelovnika tako "držani u tajnosti" kao da je u pitanju "državna tajna" da bi se na kraju ispostavilo da je večera bila prilično klasična, a ne toliko specijalna kako se predviđalo.

Torba Melanije Tramp o kojoj svi pričaju (foto)

Prema navodima tog francuskog medija, predsednici su za predjelo imali paštetu na komadićima dvopeka, domaće dinstano povrće na "kraljičin način", ribu list u holandskom sosu, a kao glavno jelo goveđi file u sosu "Rosini" s divljim jagodama i za desert čokoladni sufle.

Ne zna se koja su vina služena tokom večere, samo da je otvoren šampanjac na početku jela.

#paris #france #notredame #melaniatrump #brigittemacron ????

A post shared by Tristan Bromet (@tbromet) on Jul 13, 2017 at 9:23am PDT

Očekivano, prilikom posete Trampovih francuskoj prestonici, oči medija bile su uperene u prve dame koje su modne kritičare oduševile svojim modnim odabirom.

Prva dama Amerike je u Pariz doputovala u crvenoj suknji i strukiranom sakou modne kuće Christian Dior, dva klasična svevremena komada koja su obeležila Diorov "New Look".

Supruga francuskog predsednika goste iz Amerike je dočekala u beloj modernoj mini haljini francuske modne kuće Louis Vuitton.

Za večeru na Ajfelovoj kuli Melanija se presvukla u trobojnu haljinu koju je dizajnirao Herve Pierre, a gospođa Makron je ostala vernu Louisu Vuittonu.

Emanuel Makron: Zašto je francuski predsednik “savršeni mladić”?

Tramp je u petak završio dvodnevnu posetu Parizu gde je kao počasni gost prisustvovao vojnoj paradi povodom obeležavanja francuskog državnog praznika koji je ove godine bio u znaku francusko-američkog prijateljstva.