Lionel Mesi: Koliko je na "svadbi veka" prikupljeno novca za humanitarnu pomoć

Autor:

06.08.2017 09:57

Foto:

Foto:



Svadba Lea Mesija i Antonele Rokuco 30. juna u Rozariju, ili "venčanje veka“ kako su ga nazvali neki mediji, argentinski list Klarin je prekrstio u "venčanje ubogih“.

Kako tata kaže: Zašto je Mesi morao da odustane od preskupe svadbe

Recuerdos❤️❤️❤️

A post shared by AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) on Jul 10, 2017 at 12:30pm PDT

Naime, Mesi je sa svojom tadašnjom verenicom zamolio goste da im ne donose skupocene poklone, već da doniraju novčanu pomoć humanitarnoj organizaciji Tehno Argentina, koja pomaže ugroženim zajednicama u toj zemlji.

Donacije koje je prikupila ta organizacija od 250 zvanica na venčanju čuvenog fudbalera iznosile su ukupno 11.000 evra, piše Republika. Taj iznos dovoljan je tek za deset prihvatilišta za vanredne situacije.

Prosečna donacija po zvanici, dakle, iznosila je 37 evra.

Među VIP zvanicama bili su i Mesijevi saigrači iz Barselone, Nejmar i Luis Suarez, i mnogi drugi čuveni fudbaleri koji dobijaju milionske honorare, među kojima i Pike sa pevačicom Šakirom.

Con el mejor bailarin?????? @leomessi #recuerdos❤

A post shared by AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) on Jul 3, 2017 at 5:28pm PDT

Humanitarna organizacija nije želela da otvoreno govori o donaciji, već je saopštila samo da je od iznosa mogla da izgradi deset prihvatilišta, a mediji su, prema ceni jednog centra, izračunali kolika je ukupna cifra donacije, prenosi N1.

Venčanje godine: Lionel Mesi stao na ludi kamen (foto/video)

- Zahvaljujemo porodici Mesi-Rokuco za sav trud za najugroženije zajednice u Argentini. Nadamo se da će se i drugi ohrabriti da podrže takve inicijative - poručila je Tehno Argentina.