Surovo iskrena ispovest holivudskog producenta: Svi smo znali za Vajnštajna, ćutali smo jer je bio "zlatna koka"

Autor:

18.10.2017 11:21

Foto:

Foto:



Producent i scenarista Skot Rosenberg izjavio je da su svi - od producenata, do reditelja i medija, znali za dela Harvija Vajnštajna, ali o tome nisu govorili jer im je tako odgovaralo zato što je bio „koka koja nosi zlatna jaja“.

Glumica Ešli Džad razotkrila holivudskog napasnika i izazvala burnu reakciju javnosti

U objavi na fejsbuku, koju je kasnije obrisao ili joj ograničio vidljivost, Rozenberg je naveo:

A post shared by scottyrosenberg (@junkygenie) on Apr 22, 2017 at 3:16pm PDT


- Svi smo saučesnici, ćutali smo jer nam je tako odgovaralo. Bio sam tamo. Bio sam od 1994. do 2000. Zlatno doba. Vreme filmova Petparačke priče, Vil Hanting, Život je lep. Harvi i Bob (braća Vajnštajn) producirali su dva moja filma. Dali su mi karijeru. Imao sam tek 30 godina - objašnjava on.

- Želim da kažem jasno. Svi su znali - naveo je producent - Ne da je silovao žene, to nikada nismo čul - dodao je.

A post shared by scottyrosenberg (@junkygenie) on Sep 26, 2016 at 10:25pm PDT


On navodi da je siguran da je bilo tako jer o svemu tome govorio sa velikim producentima, glumcima, rediteljima Holivuda, pa čak i novinarima i političarima.

- Možda nismo znali koji je nivo tog užasa, silovanja, nasilja nad ženama. Ali nešto smo znali. A šta je trebalo da uradimo i kome je trebalo da kažemo? Harvi je držao medije u šaci. Da zovemo policiju? Da kažemo šta...? Žrtve su odabrale da ne govore, a i da su pričale o tome sa svojim agentima, oni bi ih savetovali da ćute - tvrdi ovaj producent.

Skandal trese Holivud: Otvorena istraga protiv producenta Harvija Vajnštajna

Rozenberg je na kraju naveo da mu je žao i da ga je sramota, i izvinio se svim žrtvama zato što nije učinio ništa.

Vajnštajn (65) tvrdi da je imao saglasnost za sve seksualne kontakte. Njujorška policija vodi istragu. Vajnštajn, suosnivač kompanija Miramaks i Vajnštajn kompani, Oskarom je nagrađivan producent za blokbastere, a ima i nekoliko "Tonija" za pozorišne predstave.

Maja Gašić

Autor