Film Ridlija Skota povučen sa prestižnog festivala zbog Kevina Spejsija

Autor:

07.11.2017 12:15

Foto:

Foto:



Novi film Ridlija Skota, "All the Money in the World" u kojem Kevin Spejsi tumači lik poznatog milijardera , povučen je sa prestižnog Festivala američkog filmskog instituta koji je trebalo da bude zatvoren 16. novembra.

Producenti su prvobitno razmatrali ideju da premijera bude organizovana bez crvenog tepiha, kako glumci ne bi morali da odgovoraju na neprijatna pitanja, ali onda je konačna odluka da film u potpunosti bude povučen sa festivala koji predstavlja poslednju "odskočnu dasku" za potencijalne favorite za Oskara. Ovaj potez deluje očekivano, s obzirom na sve veći skandal vezan za ime Kevina Spejsija.

Nakon seks skandala: Na videlo izašla mračna prošlost Kevina Spejsija

-'All the Money in the World' je odličan film i više nego vredan svog počasnog mesta na Festivalu američkog filmskog instituta. S obzirom na aktuelne optužbe na račun jednog od glumaca i iz poštovanja prema svim žrtvama, bilo bi neprikladno da mu upriličimo gala premijeru u ova teška vremena. Iz tog razloga film će biti povučen - naveli su iz producentske kuće koja stoji iza ovog filmskog ostvarenja.

- Međutim, film nije proizvod samo jedne osobe. Na njemu je učestvovalo preko 800 drugih glumaca, pisaca, umetnika i članova tehničke ekipe koji su radili neumorno i etički na ovom filmu, neki i godinama, uključujući i jednog od najvećih reditelja današnjice. Bila bi ogromna nepravda da ih sve kaznimo zbog zlodela jednog sporednog glumca u filmu. U skladu s tim, film će biti u bioskopima 22. decembra, kao što je i planirano - piše u saopštenju producentske kuće TriStar Pictures.

U glavnim ulogama su Mišel Vilijams, Mark Valberg i Čarli Plamer. Film se bavi otmicom šesnaestogodišnjeg Džona Pola Getija i očajničkim pokušajima njegove majke Gejl da ubedi njegovog dedu milijardera čiji lik tumači Spejsi da plati otkup. Geti Senior je to odbio, obrazloživši da bi to značilo da stavlja cenu na glave sve svoje unučadi. Kako su otmičari postajali sve nasilniji i brutalniji, Gejl i Getijev savetnik postaju neočekivani saveznici u trci s vremenom koja će pokazati istinsku vrednost ljubavi nad novcem.

Објава коју дели Kevin Spacey (@kevinspacey) дана 13. Јул 2017. у 8:49 PDT

Suočen sa ozbiljnim optužbama: Kevin Spejsi odlazi na lečenje

Kevin Spejsi je, zbog optužbi nekoliko glumaca da ih je zlostavljao tokom karijere koje su isplivale na videlo krajem oktobra, izbačen iz serije "Kuća od karata", kao i iz svoje agencije CAA. On je na filmu "All the Money in the World" radio samo deset dana, ali je odigrao nezaboravnu ulogu hladnokrvnog Getija Seniora.