Tužna godina bez Leonarda Koena: Najveće zvezde današnjice odale počast legendarnom muzičaru (foto/video)

Autor:

07.11.2017 16:27

Foto:

Foto:



Na današnji dan pre godinu dana, u 82. godini  preminuo je legendarni muzičar Leonard Koen. U poslednjem intervjuu u septembru prošle godine, rekao je novinaru “New Yorkera” Dejvidu Remniku da je spreman za oslazak sa životne scene.

Leonard Koen: Poslednje putovanje urednog momka

Објава коју дели Giroux (@moniquegiroux) дана 6. Нов 2017. у 8:25 PST


- Spreman sam da umrem. Nadam se da nije previše neprijatno. To je to od mene. Velika je promena blizina smrti. Ja sam uredan momak i volim da dovršim stvari koje sam započeo.

Povodom godišnjice njegove smrti, mnogi muzičari, među kojima StingElvis Kostelo, Lana Del Rej i Kortni Lav, pevali su sinoć u Montrealu Koenove pesme.

Koncert u Montrealu, gde se Koen rodio, otvorio je Sting pesmom "Dance Me to the End of Love".

Na bini se pojavio i premijer Kanade Džastin Trudo sa suprugom Sofi Gregoar i recitovao stihove pesme "I'm Your Man" uz koju su plasali na svom venačanjuu, preneo je Frans pres.

Објава коју дели D (@scrapslut) дана 7. Нов 2017. у 5:53 PST


Pjer Eliot Trudo, bivši kanadski premijer i otac sadašnjeg, bio je prijatelj Lenarda Koena. Koen je bio među ljudima koji su nosili Trudoov kovčeg na sahrani.

- Voleo bih da mislim kako se njih dvojica negde zajedno smeše - kao je Džastin Trudo.

Na koncertu je nastupio i Koenov sin Adam koji je otpevao "So Long, Marianne". S Lanom Del Rej je pevao "Chelsea Hotel No. 2" u kojoj se njegov otac prisećao kratke veze u Njujorku s Dženis Džoplin.


Lenard Koen je rođen u imućnoj jevrejskoj porodici u Montrealu. Prvo je pisao pesme pre nego što je počeo muzičku karijeru.

Maja Gašić

Autor