Magazin Tajm proglasio ličnost godine: Ko su "Rušiteljke tišine"? (foto/video)

Autor:

06.12.2017 16:36

Foto:

Foto:Žene iz grupe "Rušiteljke tišine" (The Silence Breakers), koje su u javnosti podigle svest o seksualnom zlostavljanju u svetu šoubiznisa i dovele do niza suočavanja žrtava sa svojim zlostavljačima, proglašene su ličnostima 2017. godine.

"Žene koje su prekinule tišinu" osnivači su pokreta #MeToo, kampanje na društvenim mrežama osnovane sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na seksualno uznemiravanje u Holivudu.

Nakon što je glumica Alisa Milano popularizovala ovaj haštag, javile su se hiljade žena koje su želele da podele svoju priču.


Mnoge poznate dame tako su rešile da progovore o "javnim tajnama" u svetu zabave i negativnim iskustvima u toku svoje karijere. Među njima su glumica Ešli Džad, aktivista Tarana Burke, glumica Selma Bler, američka političarka Sara Gelser, pevačica Tejlor Svift i glumica Rouz Mekgovan, prenosi B92.

Glumica Ešli Džad razotkrila holivudskog napasnika i izazvala burnu reakciju javnosti

U najužem krugu kandidata za ličnost 2017. godine našli su se američki biznismen Džef Bezos, američki predsednik Donald Tramp i kineski predsednik Si Đinping.

Prema mišljenju čitalaca koji su učestvovali u anketi magazina, ličnost godine je Muhamed ibn Salman, prestolonaslednik Saudijske Arabije.

Magazin "Tajm" ličnost godine bira još od 1927.

Maja Gašić

Autor