Marija Šarapova pala na doping testu

Autor:

08.03.2016 12:15

Foto:

Foto:



Ruska teniserka Marija Šarapova objavila je da je pala na doping testu obavljenom tokom Australijan Opena. Šarapova je ovo izjavila na konferenciji koju je održala u Los Anđelesu.

- Želim da vas obavestim da sam pre nekoliko dana dobila pismo pd ITF-a, u kome me obaveštavaju da sam pala na doping testu, obavljenom tokom Australijan Opena. Za to preuzimam punu odgovornost.

Porodični lekar mi je propisao lek koji se zove Mildrinot, i koji uzimam poslednjih 10 godina...Nekoliko dana pre nego što sam primila pismo od ITF-a, saznala sam da taj lek ima i drugo ime - Mildonijum, što nisam znala ranije, navela je Šarapova.

Važno je da razumete da prethodnih 10 godina taj lek nije bio na listi zabranjenih, i da sam ga uzimala legalno sve to vreme, dodala je.

Foto: Profimedia

- Od prvog januara su se pravila promenila, i Mildonijum je postao zabranjena supstanca, što nisam znala. Lek sam uzimala zbog nekoliko zdravstvenih problema od 2006, između ostalog i dijabetesa, koji nam je u porodičnoj anamnezi - ispričala je slavna teniserka.

Tokom svoje duge karijere, bila sam otvorena i iskrena po pitanju mnogih stvari, svakodnevno sam profesionalna i odgovorna u svojoj karijeri, dodala je.

- Napravila sam veliku grešku, izneverila sam navijače, izneverila sam sport kojim se bavim od 4. godine. Prihvatam sve posledice koje će uslediti. Ne želim da na ovaj način završim karijeru, nadam se da će mi biti pružena nova šansa da se bavim ovim sportom. Znam da su mnogi mislili da ću danas objaviti kraj karijere, ali jednog dana kada budem to uradila, to sigurno neće biti u predgrađu Los Anđelesa, na ovom ružnom tepihu - rekla je 28-godišnja Šarapova.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading