The Vaccines i Tinariwen 9. jula na Exitu

Autor:

18.03.2016 13:27

Foto:

Foto:



Britanski rok bend The Vaccines i sastav iz Malija Tinariwen, nastupiće 9. jula na glavnoj bini ovogodišnjeg festivala Exit u Novom Sadu.

The Vaccine će premijerno na Exitu nastupiti u subotu, 9. jula. Furiozni četverac iz Londona u zvaničnom izboru za najbolji britanski bend uživo, stao je rame uz rame sa bendovima kao što su Coldplay, Mumford & Sons, Muse i The Rolling Stones. The Vaccines kritičari porede sa legendarnim Ramonsima, a njihovi albumi dostižu prva mesta najvažnijih svetskih top lista. Već i njihov debi album bio je najprodavaniji 2011. godine kada su ujedno bili dobitnici NME nagrade za najbolji novi bend.

Njima će se na glavnoj bini Exita pridružiti Tinariwen, grupa stvarnih pobunjenika protiv tiranske vlade u Maliju, koji su oružje zamenili gitarima uz planetarno priznanje za svoju umetnost i postali jedan od najznačajnijih "world music" sastava. Pustinjski bluzeri vlasnici su Grammy nagrade za najbolji album svetske muzike, a njihovom radu otvoreno se dive Bono Vox, Carlos Santana, Robert Plant, Thom Yorke, Henry Rollins i mnogi drugi.

Na Petrovaradinsku tvrđavu svoj dolazak su potvrdili bendovi iz svih delova sveta, među njima i grčki rok sastav Tuber, žestoki Belgijanci The Black Heart Rebellion, te novozelandski kantautor Graham Candy.

Exit festivalodržaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Eli Golding, Viz Kalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Marko Karola, Robin Šulc, Niki Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, klubovi Tresor i Concrete, te brojni drugi.

Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po ceni od 5.990, odnosno 3.990 dinara, dok cela Exit Avantura košta 6.990 dinara, što je ušteda od 60 odsto u odnosu na finalnu cenu.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading