Nebahat Čehre

Suprug drugoj napravio dete, pa je pregazio autom: Nebahat Čehre preživela je pravi pakao u braku

Autor:

20.09.2023 15:15

Foto: S. Alemdar / Stringer / Getty Images Entertainment via Guliver

Foto: S. Alemdar / Stringer / Getty Images Entertainment via Guliver

Majka Sultanija jedna je od najlepših turskih glumica, a njen život pravi je za filmski scenario



Kada se spomene Nebahat Čehre, retko ko zna o kom je reč. Ali kada se kaže majka Sultanija svima postane jasno da se govori o jednoj od najtalentovanijih i najlepših turskih glumica svih vremena.

Iako je na pragu devete decenije, ona prkosi godinama i borama. Dramska umetnica što je starija, deluje sve mlađe, kao da je popila neki magični eliksir mladosti. O njenoj lepoti neretko pišu turski mediji, a o tome je svedočio i svet. 

Naime, Nebahat je sa svega 15 godina ponela titulu Mis Turske, predstavljajući svoju državu u Londonu na izboru za Mis Sveta. Iako je planirala i želela da se bavi modelingom, život ju je odveo u glumačke vode.

Mi je najviše pamtimo po ulozi sultanije Ajše Hagse Valide u čuvenoj seriji Sulejman Veličanstveni. Glumačku rolu je odigrala maestralno, a nakon toga postala je jedna od najtraženijih turskih glumica.

 

 

Osim popularnosti i vrtoglavog uspeha, gluma joj je donela i ljubav. Na snimanju jednog filma upoznala je njenog prvog supruga, Jilmaza Gunija koji je bio deceniju i po stariji od nje.

Delovalo je da će ljubav potrajati,ali sreća je ubrzo prekinuta kada je Nebahat saznala da je Jilmaz paralelno živeo sa drugom ženom, Kan Unal. 

Pročitajte U seriji je svi znamo kao riđokosu zavodnicu... Evo kako je izgledala prava Hurem (foto)

Kako je vreme prolazilo,njena ljubav prema Guniju nije prolazila, pa je iako je on dobio dete sa drugom ženom njihova romansa ubrzo obnovljena, a i krunisana brakom davne 1967. godine. 

Ubrzo su usledile priče da je njihov brak pun nasilja, a razvod je usledio nakon samo 15 meseci zajedničkog života.

 

 

- Posvađali su se u klubu i Nebahat je besno izašla i krenula da trči prema hotelu u kom su odseli. Jilmaz je seo u kola, dao gas i, na moje oči, pregazio ženu koju voli.

Nebahat je odletela u vazduh i pala na ulicu. Bila je u bolnici četiri dana, slomila je ključnu kost. Krili smo ovaj incident od svih.

Njihov brak se završio ubrzo nakon toga. Ali nikad nisu prestali da se vole - rekao je njihov prijatelj svojevremeno.

 

 

Iako je ovo bio povod za krah braka, kako njihovi najbliži tvrde oni nikada nisu prestali da se vole. Jilmaz je preminuo u Parizu, posle borbe sa teškom bolesti, a majka Sultanija nikada mu ni grob nije obišla. 

Nekoliko godina kasnije, mislila da je sreću, konačno, pronašla pored košarkaša Javuza Demira. Venčali su se 1976. ali njihov brak je potrajao tri godine. Malo pre razvoda, Nebahat je abortirala zajedničko dete shvativši da im je brak pred raspadom.

Komentari. (0)

Loading