Žarko Laušević

I to se desilo: Posle 25. godina ponovo zajedno s njom

Autor:

26.05.2022 22:00

Foto: Vladimir Radojičić

Foto: Vladimir Radojičić

Žarko Laušević snima novi filmJedan od naših najvećih glumaca Žarko Laušević snima novi film, a sada je nakon 25. godina ponovo s njom.

Naime, on i koleginica Ljiljana Blagojević dele kadrove u novom filmu i TV seriji "Vazdušni most" koji trenutno snimaju. Autor i reditelj filma je Radoš Bajić, a vreme dešavanja je 1944. godina pred sam kraj Drugog svetskog rata.

Pročitati i: Nežno sećanje - Žarko Laušević nije video majku 13 godina

Instagram

 

Film je inspirisan jednom od najvećih akcija spasavanja savezničkih pilota koja je izvedena u proleće i leto 1944. godine u selu Pranjani, podno Suvobora i Ravne Gore

- Jedna velika drama u kojoj je srpski narod pokazao dobrotu, čovekoljublje, patriotizam. Oni su pokazali ogromnu solidarnost i odavde, sa ovog mesta je pet stotina mladića, Amerikanaca, Engleza, nešto malo Italijana i Francuza otišlo svojim kućama i u slobodu - rekao je Radoš Bajić svojevremeno.

Pročitati i: Fotografija Radoša Bajića sa porodicom oduševila sve - Ovako izgleda njegova ćerka! (foto)

ATA Image

Ljiljana i Žarko zajedno su glumili poslednji put pre 25. godina u filmu "Nož" Miroslava Lekića. Laušević je tu igrao glavnu mušku ulogu Alije Osmanovića, tj. Ilije Jugovića, dok Liljana igra njegovu majku Rabiju Osmanović.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading