Problemi na vidiku

Diverzije na Konstraktu: Lažne optužbe uoči odlaska na Evroviziju

Autor:

25.04.2022 17:30

Foto:

Foto:

Na mrežema povele su se optužbe na Konstraktin račun zbog navodne podrške Rusiji



Na društvenim mrežama trenutno se vodi rat na račun naše predstvavnice na Evrosongu Konstrakte, a u epicentar burnih dešavanja došla je nakon jučerešnjeg posta RTS-a na Tviteru kojim su poželeli srećan Uskrs svim gledaocima.

Sve bi bilo u redu da na fotografijama čestitke nije Konstrakta sa nameštajem u obliku slova "Z"  slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Pročitajte i: Konstrakta promenila koreografiju - Publika oduševljena i njenim novim izgledom

 

 

Mnogi korisnici Tvitera su osudili ovaj potez smatrajući da je nemoguće da nisu primetili simboliku ovog slova, i da se na taj način šalje loša poruka Evropi i svetu jer ispada da Srbija, pošto je objavljeno na zvaničnom kanalu zemlje, podržava Rusiju. Mnogi joj čak i predviđaju debakl nakon ovog "skandala" s kojim ona nema direktne veze. 

Povodom toga oglasio se RTS sa sledećim saopštenjem: 

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu - naveli su u saopštenju RTS-a.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading