Za njom je uzdisala Jugoslavija: Kako danas izgleda prva pratilja Zdravka Čolića

Autor:

11.02.2022 10:00

Foto:

Foto:

Nekada jedna od najpoželjnijih žena bivše Jugoslavije, Lokica Stefanović danas se retko pojavljuje u javnosti



Žena za kojom je uzdisala cela bivša Jugoslavija, balerina Lokica Stefanović popularnost je stekla dok je sa svojom plesnom grupom “Lokice” tokom sedamdesetih i osamdesetih godina nastupala zajedno sa Zdravkom Čolićem Čolom.

Zdravko je pevao, a one igrale nudeći tako udruženim snagama užitak i za dame i gospodu.

Pročitaj Jedna rečenica bila je kobna po prijateljstvo Lokice i Zdravka Čolića?

Danas se Lokica, čije je pravo ime Leposava, retko pojavljuje u javnosti a sinoć je iznenadila mnoge.

Kao iskusna balerina, sa višedecenijskim stažom, podržala je manifestaciju “Veče baleta i mode” koja je povodom 10 godina postojanja upriličena na sceni Raša Plaović u Narodnom pozoristu. Lokica je sinoć pokazala da i danas, u 75 godini, izgleda prelepo.

ATA Images

 

Srpska balerina, pedagog baleta, profesor baleta, koreograf, fitnes instruktor i arhitekta važila je za veliku zvezdu estradne scene bivše Jugoslavije.

Njeno ime je bilo sinonim za moderan scenski ples, a i danas se često spominju njene koreografije sa turneje “Putujući zemljotres” Zdravka Čolića.

Fotografiju pogledajte OVDE.

U Lokicu su bili zaljubljeni najlepši momci Beograda, a zapazio ju je i francuski pevač Antoan. Nakon njegovog koncerta u Beogradu, našli su se u diskoteci “Kod Laze Šećera”.

Po priči svedoka, pevač nije mogao da skine pogled sa nje. Na haubi Lokicinih kola je ostavio trag u snegu “Je t’aime”.

ATA Images

 

Za kolegu arhitektu Zorana Zekića udala se 1983. godine i već naredne rodila ćerku Ognjenu. Suprug joj je primenuo prerano, u 48. godina, a nakon što je ona imala zdravstvene probleme otkrila je jogu koju praktikuje svako jutro.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading