Uma Turman: Najteža odluka u životu i najmračnija tajna

Autor:

23.09.2021 14:45

Foto:

Foto:

Glumica Uma Turman se svojom intimnom ispovešću suprotstavila nedavno donesenom teksaškom zakonu o pobačaju, i pozvala, u svom tekstu objavljenom u Vašington postu, na njegovo ukidanje



Uma Turman je u ovom autorskom tekstu prvi put javno opisala sopstveno iskustvo sa abortusom, nazivajući to svojom "najmračnijom tajnom". Ona je opisala bolno iskustvo, kada je kao tinejdžerka slučajno ostala u drugom stanju, a u dogovoru sa porodicom, donela odluku da prekine trudnoću.

Pročitajte i Uma Turman - Visoka elegancija i dobro društvo u Parizu (foto)

Matthias Nareyek/ Stringer Getty Images

 

- To je bilo iz više razloga, uključujući i nemogućnost da obezbedim stabilan dom i porodicu u to doba svog života. U ovoj priči ima puno boli. To je bila moja najmračnija tajna - naglasila je Tarantinova muza.

Objasnila je da je podelila svoje lično iskustvo "u nadi da će skrenuti pažnju na zakon koji je u Teksasu usvojen u maju".

Sporni zakon, protiv koga su ustali i mnogi lekari, zabranjuje abortuse kada medicinski radnici otkriju embrionalnu srčanu aktivnost, koja obično počinje posle otprilike šeste nedelja trudnoće, mnogo pre nego što mnoge žene uopšte postanu svesne da su trudne. Ne dozvoljava izuzetke za trudnoće koje su rezultat silovanja ili incesta, i samo daje usko definisana izuzeća radi zaštite zdravlja majke. Takođe ovlašćuje svakog privatnog građanina da tuži pružaoca usluga pobačaja koji zakon prekrši.

Pročitajte i Kamen mladosti - Uma Turman i Miranda Ker duboko veruju u moć rozenkvarca

Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Uma Turman je istakla da na ovaj zakon gleda sa "velikom tugom" i kritikovala zabranu kao "pozornicu za krizu ljudskih prava koji se odnose na američke žene".

- Pobačaj koji sam imala kao tinejdžerka, bila je najteža odluka u mom životu, koja me rastužuje i sada, ali to je bio dedo puta u mom životu punom radosti i ljubavi koji sam iskusila. Odluka da ne zadržim tu trudnoću omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam želela i morala da budem - napisala je Turman, koja je sada majka troje dece.

Komentari. (0)

Loading