Ekskluzivno za Gloriju

Nakon 32 godine manekenka Irena Mišović realizovala je svoju veliku želju

Autor:

08.09.2021 23:00

Foto:

Foto:

Više od tri decenije posle prve filmske ponude, nekadašnja manekenka Irena Mišović stala je ispred kamere na snimanju ostvarenja “Ne igraj na Engleze” i rezultat nije izostao: osim što se dobro zabavila na setu, odradila je, po opštem mišljenju, odlično svoj glumački zadatak



Trideset dve godine posle prvog razgovora o zajedničkoj saradnji na filmu, nekadašnja menekenka i novinarka Irena Mišović (55) i reditelj Slobodan-Sloba Pešić realizovali su svoju želju. Dugonoga crnka je prvi put stala pred filmsku kameru u filmu “Ne igraj na Engleze”, koji bi, ako je suditi po oduševljenoj reakciji niške publike na Festivalu glumačkih ostvarenja, trebalo da postane novi bioskopski hit.

Pročitajte i Irena Mišović: Naučila sam da oprostim sebi što ne mogu da budem savršena u svemu

Jakov Simovic

 

- Bila sam u Amsterdamu 1989, u vreme kad sam bila na vrhuncu modeling karijere, kad sam osvanula na naslovnici holandskog izdanja Cosmopolitena. Pozvao me je Sloba Pešić, koga sam znala od ranije, pre svega po sjajnom filmu “Slučaj Harms”, i predložio da igram u njegovom sledećem filmu. Našli smo se u Holandiji, i tom prilikom mi je dao scenario koji mi se veoma dopao. Pristala sam da se pojavim u filmu. Međutim, život nas je odveo na različite strane. Ubrzo posle toga on je otišao u Njujork, a producent je odustao od realizacije filma. Po povratku iz Amerike, Sloba mi se javio i ponudo ulogu u komediji “Ne igraj na Engleze”, snimljenoj po istoimenoj pozorišnoj predstavi koja se 12 godina igra u Beogradskom dramskom pozorištu, po tekstu Vladimira Đurđevića.

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

Komentari. (0)

Loading