Ekskluzivno za Gloriju

Emotivni Damir Mikec: Oči su mi zasuzile! Emocije su me savladale!

Autor:

17.08.2021 23:00

Foto:

Foto:

Strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, suprugu Melisu, strelkinju iz El Salvadora, upoznao je na takmičenju u Americi, a nakon godina veze na daljinu priredili su dve svadbe 2011. i danas imaju dvoje dece, Milana Rikarda i Miju Vanesu



Kada je upucao srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, srpski strelac Damir Mikec (37) pogodio je u centar srca svojih najmilijih, supruge Melise (34), rodom iz El Savadora, takođe strelkinje, šestogodišnjeg sina Milana Rikarda i osmomesečne kćerke Mije Vanese, koji imaju po dva imena kao što je to običaj u Latinskoj Americi. Olimpijski vicešampion priznaje da je medaljom iz Japana upotpunio svoju kolekciju odličja sa svih svetskih takmičenja i da je borba za srebro bila teška. Bila je to borba sa samim sobom i protiv drugih na najmasovnijem sportskom takmičenju na svetu, koje je čekano godinu duže zbog pandemije virusa korona.

Andrej Nihil

 

- Ipak, lakše je uz iskustvo, jer sam u Pekingu 2008. pucao u finalu. Konkurencija je bila velika. Dvadeset strelaca je vredelo za medalju. Igre nose posebnu težinu i u mom sportu su sam vrh. Kada se završilo pucanje, spustio sam pištolj, video rezultat i doživeo poseban trenutak u životu. To je osećaj sreće zbog kojeg se i bavim sportom. Adrenalin me je skroz ispunio. Bio je to osećaj potvrde da je sve bilo vredno, sva odricanja, treninzi, odsustva od porodice, putovanja, svaka zamalo izgubljena medalja, a bilo ih je u mojoj karijeri. Oči su mi zasuzile. Emocije su me savladale. Naočare sam bacio na sto i kasnije sam video da su pukle na jednom mestu. Bacio sam se na pod, od sve te sreće i naleta emocija, i raširio ruke - kaže ponosno Damir i dodaje da su Olimpijske igre u Parizu 2024. za njega već sutra.

Uzbuđenje na borilištu bilo je podjednako kao i u porodičnom domu Mikeca u Beogradu. Melisa je pred finale spremila doručak, probudila decu i gledali su prenos.

Pročitajte i Zlatna devojka: Karatistkinja Jovana Preković osvojila drugu najsjajniju medija za Srbiju

Andrej Nihil

 

- Rekla sam deci da je tata blizu medalje i da moramo jako da navijamo. Pred Damirov odlazak u Tokio dogovorila sam se sa komšinicom da ako bude prilike za slavlje, da udaramo u radijator i tako obaveštavamo jedni druge o uspehu. Kada je Damir uzeo medalju, ona je prva počela da udara u radijator, a onda sam i ja lupala nožem. Bilo je i suza. Sreća je bila ogromna - priča Melisa, koja je bila sigurna da će njen suprug slaviti na Igrama u Tokiju, ali mu to nije govorila.

Kada su se čuli telefonom posle finala, oboje su zaplakali, a ona mu je tek tada priznala da je nekoliko puta čak i sanjala da će on osvojiti medalju.

Ostatak intevjua pročitajte u aktuelnom izdanju vašeg omiljenog magazin Gloria!

Komentari. (0)

Loading