Ovo je prva uloga Miloša Bikovića, a nije Montevideo: Da sam znao kako stvari funkcionišu...

Autor:

17.05.2021 14:15

Foto:

Foto:

Prva uloga Miloša Bikovića pomalo je zaboravljena. Iako mnogi misle da se Miloš domaćoj publici predstavio ulogom Tirketa u filmu Montevideo, to zapravo nije tačno.



Jedan od najuspešnijih mladih glumaca Miloš Biković postao je prepoznatljivo ime širom Balkana. Iako ima svega 33 godine iza sebe ima niz uloga na kom bi mu mnoge starije kolege pozavidele. Ipak, uprkos velikoj popularnosti koju glumac uživa, retko ko zapravo zna kojom ulogom se Biković predstavio domaćoj javnosti.

Ako pitate prosečnog ljubitelja filma, verovatno bi vam rekli da je to uloga Tirketa u filmu Montevideo, međutim, istina je malo drugačija. Naime, prva veća uloga za Miloša došla je u ostvarenju 'Stižu dolari', sa svega 16 godina.

youtube printscreen

 

Golobradi dečak tada je tumačio sina čuvenog Dragana Gagija Jovanovića i Branke Pujić. Uloga nestašnog Nebojše utabala mu je put ka zvezdama, a nastavak je dobro poznat. Interesantna je i frizura koju je Biković u to vreme 'furao', te činjenica da mu je tokom snimanja serije kosa nekoliko puta farbana od crvene pa sve do ljubičaste.

- Mislim da me, da sam znao da stvari funckionišu tako kako funkcionišu, nikada ne bi naterali da nosim onu frizuru. Nikada! Kada sebe gledam na TV-u, tom klincu bih odvalio šamarčinu. Toliko iritantno dete. Ali to je bila poenta. Čudno je kada vidiš, šta to sa dečkom nije u redu, kada ima takvu frizuru - prokomentarisao je Biković svojevremeno za domaće medije svoj glumački angažman u pomenutoj seriji.

Pročitajte i Miloš Biković: Posle 50 dana posta, za Uskrs pojeo 20 jaja

Youtube Screenshot

Miloš Biković u ulozi Nebojše (u sredini)

Nakon toga, dobio je ulogu u još jednoj kultnoj seriji 'Bela lađa', nakon čega je na red došla i glavna uloga u filmu 'Montevideo, Bog te video' u režiji Dragana Bjelogrlića, nakon čega je domaća javnost poludela za Tirketom, koga je tumačio upravo Biković.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading