Sukob prinčeva u Danskoj eskalirao - Božić su proveli razdvojeni, a za sve su krive one?

Autor:

09.01.2021 13:00

Foto:

Foto:Britanska kraljevska porodica nije jedina u kojoj su prisutne trzavice u odnosima između članova. U Danskoj takođe postoje određeni problemi, a navodno princ Joakim i prestolonaslednik Frederik više uopšte nisu u dobrim odnosima.

Danska kraljevska porodica tradicionalno se okuplja za Božić, ali ovaj put praznike su dočekali odvojeno. Službeno zbog epidemije, a neslužbeno zbog navodnog razdora među sinovima kraljice Margaret.

51-godišnji princ Joakim i 52-godišnji Frederik, naime, ne razgovaraju, a razlog su kako tvrde dobro upućeni izvori za strane medije njihove supruge Marie i Meri.

Sve je počelo prošlog leta, kada je Joakim, koji je u Francuskoj pohađao specijalnu vojnu obuku, doživeo moždani udar, te je sve kulminiralo hitnom operacijom. Nakon izuzetno teškog perioda oporavka, on je odlučio da ostane u Franucskoj kao deo Danske ambasade u Parizu.

Ova odluka nije se svidela njegovoj izabranici Marie, koja je inače rođena u Franucskoj, međutim, tvrdi da se tamo ne oseća bezbedno, te bi radije živela u Danskoj - divnoj zemlji u kojoj se oseća sigurno - kako je jednom prilikom opisala, te dodala da je niko s dvora nije konsultovao kada je donešena odluka.

Pročitajte i I titule i novac: Ko su najbogatiji članovi kraljevskih porodica?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 👑 danish royal family 🇩🇰 (@danish.royal.family)

Takvo ponašanje osudila je princeza Meri, koja od ranije nije gajila simpatije prema četiri godine mlađoj princezi Marie, zato što je navodno iskopirala njen 'outfit' na jednom od protokolarnih događaja.

Nakon svega, pomenuta situacija dovela je do toga da braća izbegavaju jedan drugog, pa je tako mlađi sin kraljice Margaret Božić proslavio u svojoj rezidenciji u Tonderu upravo sa kraljicom, dok je stariji praznike dočekao sa svojom porodicom, u kraljevskoj palati.