Ana Lečić o emocijama tokom snimanja: Takvu mržnju nije lako dočarati!

Autor: Vanja Vladičić

24.02.2021 12:35

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Televizija K1

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Televizija K1Mlada glumica Ana Lečić koja je ostvarila zapaženu rolu u filmu „Dara iz Jasenovca“ koji je i danas, tri dana nakon prikazivanja, glavna tema naših medija, istakla je danas da je snimanja ovog filma bilo veoma teško i emotivno iskustvo.

- Sećam se prvog dana snimanja kada sam ugledala te blistavo plave oči Tanje Kecman koja glumi časnu sestru, i pomislila – Blago njoj, kako je odmah ušla u ulogu. Bilo mi je jako teško da igram Božicu, jer sam ja imala mirno i srećno detinjstvo, a morala sam da u sebi pronađem svo to zlo koji njen lik nosi. Takvu mržnju nije lako dočarati – rekla je Ana u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.

Ana Lecic, foto: televizija K1

Ispričala je i kako su joj proticali dani na snimanju.

- Dešavalo se da ne mogu da spavam nakon snimanja. To mesto nosilo je sa sobom strah koji nam se uvlačio u kosti. U jednoj pauzi između snimanja sa jednom od koleginica na setu sam šetala i pokušala da pričam o bilo čemu drugom, da potisnem svoj lik i odjednom mi se oteo uzdah i izgovorila sam: Muka mi je od ove Božice. To je samo izletelo iz mene. Na kraju, kada je snimanje završeno, tu Božicu sam iskreno počela da žalim. Provesti ceo život u tolikoj mržnji je tužno. Da biste igrali bilo koji lik, pa i negativca, morate da ga najpre razumete. Ja mislim da je njena vodilja bilo to da ispuni dužnost prema NDH, ispran joj je mozak time da mora da služi svojoj zemlji – kazala je mlada glumica.

Pročitajte i Branislav Lečić: Povratak staroj ljubavi

Ana Lecic, foto: televizija K1

Njen otac, glumac Branislav Lečić, žurio je nakon predstave kući da bi stigao da odgleda film.

- Bio je jako ganut i mnogo se potresao. Kao i svi uostalom koji su pogledali film. Nekoliko drugarica mi je reklo da im se neko vreme ne obraćam. Da nekih mesec dana ne mogu sa mnom da razgovaraju. I ja ih razumem. Čak mi kao glumcu, profesionalcu, i imponuje da je tako, zvuči mi to kao kompliment. To znači da sam dobro uradila svoj posao – kazala je Ana na televiziji K1.