Treća je sreća: Sve velike ljubavi Svetlane Cece Bojković

Autor: goran.anicic

18.06.2020 11:05

Foto: Izvor:V.V., Foto:Vukica Mikača, Romana Slačala

Foto: Izvor:V.V., Foto:Vukica Mikača, Romana SlačalaGlumica nikada nije odustala od ljubavi, a treći brak najzad joj je doneo miran i harmoničan odnos...

 

Jedna od naših najpoznatnijih glumica, Svetlana Ceca Bojković, osvojila nas je brojnim televizijskim i pozorišnim ulogama. Svojim talentom i harizmom pobrojala je simpatije većeg dela sprske publike, među kojima su i tri, za nju specijalna, muškarca.

Svetlana Bojković je tokom studija upoznala glumca Miloša Žutića, za koga se udala još kao vrlo mlada. Ona je tada imala samo dvadesetjednu godinu, a on čak osam više od nje. Kako i sama tvrdi, nisu bili spremni za brak, pa je odlučila da na ovu ljubav stavi tačku tokom snimanja naše najpopularnije serije "Bolji život".

- Bili smo nezreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima. Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa. A i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest - rekla je glumica ranije za "Politiku".

Iz braka sa Žutićem, Svetlana ima talentovanu ćerku, Katarinu, na čiji je uspeh vrlo ponosna. Katarina Žutić krenula je stopama svojih roditelja, a prvu bitnu ulogu odigrala je već sa 20 godina.

Ona je takođe završila i pozorišnu režiju, a kada nije na sceni ili iza nje, provodi vreme sa svojom majkom, dobitnicom nekih od najvećih glumačkih priznanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Anja Alač (@anja_alac) on Feb 18, 2019 at 5:23pm PST

Nakon uručenja Sterijine nagrade za naročite zasluge na uanpređenju pozoriššne umetnosti i kulture, dramska umetnica je za Gloriju priznala da se polako miri sa svojom konačnošću, ali da i dalje nije došlo njeno vreme za svođenje životnih računa.

– Logično bi bilo da sam se uplašila kad sam počela da dobijam nagrade za životno delo. Da sam bolesna ili ne daj bože nemoćna, onda bi takvo priznanje zaista izazivalo neke druge, tužne misli. Međutim, s obzirom na to da sam još uvek aktivna i da dobro podnosim svoje godine, ne smeta mi uopšte - izjavila je Svetlana tada.

Njena aktivnost i mladalački duh ogledaju se u tome što nikada nije odustala od glume, pa smo njen povratak na daske koje život znače mogli videti kroz predstavu "Celo telo tu me boli", prethodne godine. Još jedna stvar koje nije mogla da se odrekne jeste i potraga za pravom ljubavlju. Još dok je bila u braku sa Žutićem, upoznala je Ljubomira Mucija Draškića.

- Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine. Jer i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog - rekla je ona.

Muci je krajem devedesetih godina počeo da razvija depresivno ponašanje, gotovo pa apatično. Nakon bombardovanja dijagnostifikovan mu je problem sa krvnim sudovima, a već 2004. godine je umro od srčanog udara u šezdesetsedmoj godini.

Čak ni ovo nije omelo Svetlanu da nađe svoju "treću sreću" i to sa dve godine mlađim diplomatom Slavkom Kruljevićem. Upoznali su se 2009. godine, nakon što se on vratio iz Njujorka. Spojili su ih zajednički prijatelji, a od tog sudbonosnog momenta, glumica i diplomata su započeli zajednički život, što su s velikim simpatijama pozdravila i njihova deca iz prethodnih brakova.

- Moj sadašnji suprug jako dobro oseća umetnost i veliki je esteta. Mi ne bismo mogli da budemo zajedno da on nema tu tananasot koju nosi, taj senzibilitet i estetiku koja se jako podudara sa mojom - zaključila je naša 72 godine stara glumica Svetlana, uverena u to da čovek mora osećati ljubav sve dok je živ.

goran.anicic

Autor