Nina Radulović posle korone pred novim problemom, moraće na operaciju?

Autor: Vanja Vladičić

21.08.2020 20:15

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Dalibor Danilović, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Dalibor Danilović, InstagramVoditeljka Nina Radulović prošla je kroz vrlo težak period borbe sa korona virusom, tokom koje joj se pogoršao akutni problem sa leđima. Već nekoliko godina voditeljka ima problem sa diskus hernijom, koja se drastično pogoršala, tokom boravka u bolnici, zbog stalnog ležanja.

Voditeljka Nina Radulović kaže da je stanje jako ozbiljno, i ne krije da je zabrinuta za svoje zdravlje.

Neverovatna sličnost sestara Jahović, Emina predstavila sestru (video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on Jul 27, 2020 at 6:08am PDT

- Problemi sa kičmom su uvek usko povezani sa stresom, nespavanjem, neaktivnošću, prekomernim sedenjem, stajanjem, ili lošim držanjem. Posebno loše za kičmu je ležanje, što je u mom slučaju okidač za akutne probleme. Dok sam bila bolesna od korona virusa, ležala sam danima prvo u bolnici, pa kod kuće i problem se prolongirao. Sada se polako oporavljam i idem redovno na terapije.

Strah nije postojao iako je bilo teško

– Nisam mnogo plašljiva kada su takve stvari u pitanju. Ako lekar kome verujem bude insistirao na tome, a prethodno nijedna terapija duže vreme ne bude davala rezultate, odlučiću se za šta budem morala. Za sada nema potrebe da se razmišljam o tome – objašnjava voditeljka i napominje da je trenutno veoma posvećena terapijama.

– U mom slučaju pristup koji podrazumeva kombinaciju kiropraktike i manuelne terapije je očigledno ključ. Uz malo istezanja i vežbi, stanje mi se bitno popravlja. Bolove sam u početku rešavala lekovima, a sada kada su se smanjili, našla sam neke položaje koji mi ublažavaju nelagodnost. Inače terapije mi imaju najvažnije mesto u agendi, tako da se prema njima usklađujem.

Ne propustite: Milena Radulović: To je bila igra za mozak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on May 23, 2020 at 2:10am PDT

Posle svega kroz šta je prošla u poslednjih mesec dana, Nina otkriva da joj je zdravlje napokon postalo prioritet.

Stalno mislim o zdravlju i čim osetim nešto što nije uobičajeno, posetim lekara. U suštini se ne opuštam mnogo. Ne pijem alkohol, ne pušim, ne izlazim nikada noću do kasno i hranim se namirnicama koje su bogate vitaminima – ističe Nina za “Blic”.

Sitni znaci ukazivali na problem

Nina ističe da je godinama imala sitne znake, koji su ukazivali na problem sa kičmom. Ipak, nije reagovala, sve dok joj svakodnevne aktivnosti nisu postale otežane. Sada, kada je shvatila da nam telo šalje apele, kada nešto nije uredu, odlučila je da sluša svoj organizam.

Ne propustite: Keli Bruk: Moje vreme nije prošlo, ljudi stare, prihvatite to!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on Apr 1, 2020 at 8:52am PDT

Kad malo razmislim, shvatam da problem sa leđima nije novijeg datuma. Godinama telo mi je slalo opomene, koje nisam shvatala ozbiljno. Savete u vezi sa zdravljem nije zgodno davati, jer je odgovornost u tom slučaju velika, ali mogu da podelim svoje iskustvo. Kada sam otkrila da imam problem modernog doba, kako zovu diskus herniju, preporučeno mi je obavezno vežbanje, do kraja života. Da se ne bi ovaj problem pojavio, treba početi sa vežbanjem leđnih i trbušnih mišića što ranije, u razvojnom periodu, odnosno u pubertetu. Bavljenje sportom je očigledno najvažnija terapija – poručuje Nina za pomenuti list.