Voditeljka Nina Radulović nakon boravka u bolnici: "Ovo ne bih poželela ni najgorem neprijatelju"

Autor:

21.07.2020 13:05

Foto:

Foto:



Voditeljka je prošla kroz pakao...

 

Nina Radulović sa javnošću je podelila vest o svom zdravstvenom stanju. Lepa voditeljka je ovim putem otkrila da je zbog teške upale pluća i visoke temperature šest dana ležala u bolnici. Ona je navela da najpre situaciju u kojoj se našla nije shvatila ozbiljno, ali joj je svakim danom stanje postajalo sve gore, te je odlučila da se obrati stručnjacima.

 

Pročitajte i... Nina Radulović u legendarnom društvu: Turistkinja na sportskom zadatku (foto)

 

- U početku nisam uopšte znala da imam upalu pluća jer je sve počelo kao običan virus. Počela sam da kašljucam, pa da me muči gušenje i sve redom, kako inače počinje infekcija. Međutim taj treći dan me je slomila temperatura i specifični bolovi u kostima i mišićima. To ne liči na klasičan virus, već vas onesposobljava da ustanete iz kreveta, odete do kuhinje, toaleta. Ne možete da ustanete od bolova, sem da u mraku jaučete od bolova u krevetu i to nije za poželeti ni najgorem neprijatelju - započela je Nina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on Jun 17, 2020 at 1:15pm PDT

Ona se lekarima obratila za pomoć nakon što je shvatila da joj se zdravstveno stanje ne poboljšava. Zbog pojačanog kašlja voditeljka je odlučila da snimi pluća, a po saznanju da su joj oba plućna krila pod upalom, odmah je hospitalizovana.

- Srećom, u međuvremenu sam uspela da odem u bolnicu i uradim rendgen koji mi je pokazao da nemam upalu pluća, ali je test krvi pokazao da u telu postoji žarište, jer su mi bili smanjeni leukociti. Ja sam za sve to vreme naravno bila kod kuće, a posle nedelju dana na kontrolnom pregledu, tačnije na skeneru pluća, uočena je upala na oba plućna krila i kašalj se u međuvremenu pojačao, a meni je sve teže bilo da obavljam dnevne aktivnosti - rekla je voditeljka i dodala:

 

Pročitajte i... Nina Radulović: Od kada imam Lava postala sam nežnija i strpljivija

 

- Tada sam primljena na KBC Bežanija gde sam ležala šest dana i primala terapiju od koje mi je ubrzo bilo bolje. Zahvaljujući divnim lekarima na čelu sa doktorkom Marijom Zdravković učinili su da nemam ni malo strah tokom boravka u bolnici i da dobijem odgovarajuću terapiju. Ako postoji božanstvo na zemlji onda je to ona i njen tim koji se silno trudi da pomogne svima i to u skroz teškim uslovima - rade danonoćno, u skafanderima, bez odmora - ističe Nina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on May 18, 2020 at 2:39am PDT

Iako voditeljka i dalje nije dobila rezultat testa na koronavirus, tvrdi da su je od prvog dana u bolnici tretirali kao Covid19 pozitivnu pacijentkinju.

- Od početka su me i tretirali kao kovid pacijenta. Nakon šest dana bili su mi dobri rezultati i puštena sam iz bolnice na kućno lečenje, gde ću sada biti još dve nedelje u izolaciji i nakon toga uraditi kontrolni test. Mogu reći da sam malo živnula, nemam i dalje čulo mirisa i ukusa i sva sam krhka i slomljena, ali kažu da od 4 do 5 nedelja traju simptomi. Ja sam srećom bila lakši slučaj, bez obzira što sam završila u bolnici, samo ta pravovremena reakcija je najbitnija, jer su mladi ljudi sad na udaru - ispričala je ona Radulovićeva za dnevni list "Blic".

goran.anicic

Autor