'Neprikladna' fotografija Finske premijerke Sane Marin naišla na neočekivane kritike - Da li su one opravdane?

Autor: Vanja Vladičić

16.10.2020 13:10

Foto: Izvor:gloria.rs, Foto:guliver getty/Instagram

Foto: Izvor:gloria.rs, Foto:guliver getty/Instagram



Da li je ova slika Finske premijerke Sane Marin zaista neprikladna za ženu na takvoj poziciji?

U današnjem svetu, gde se gleda svaka sitnica, te je ukoliko ste javna ličnost vaše ponašanje konstantno pod budnim okom znatiželjnih novinara, veoma je teško napraviti granicu između prikladnog i neprikladnog. Jedna uspešna, te ostvarena žena, na jako bitnoj poziciji susrela se sa neočekivanim kritikama javnosti zbog 'neprikladnog' outfita, a da li su kritike opravdane ostavićemo vama da ocenite.

Naime 34-godišnja Sana Marina privukla je veliku pažnju javnosti pošto je pozirala za modni časopis Trendi u crnom blejzeru sa otvorenim dekolteom bez ičega ispod. Ispod kontraverzne fotografije usledili su brojni komentari s kritikama korisnika društvenih mreža koji su tvrdili da je fotografija neprikladna za ženu koja se nalazi na takvoj poziciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on Oct 8, 2020 at 2:00am PDT

Međutim, bilo je i onih koji su stali u njenu odbranu, ističući da je slika pristojna, te da nema čega da se stidi. Nakon brojnih poruka podrške pojavio se i popularni hešteg #imwithsanna koji je privukao više od hiljadu objava s fotografijama običnih građana ali i poznatih ličnosti u indentičnoj odevnoj kombinaciji kojima su pružili podršku premijerki.

Nepristojne ponude čuvenog operskog pevača: Plasido Domingo optužen za seksualno uznemiravanje 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on Oct 14, 2020 at 3:58am PDT

Ako je verovati navodima stranih agencija, Marin je i ranije bila predmet određeni kontraverzi, ali i divljenja. Odlično se kotira u anketama javnog mnenja, uspešna je žena, ostvarena, i uživa zaista veliku podršku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on Oct 15, 2020 at 6:05am PDT

Ispod pomenute fotografije bio je objavljen i podugačak tekst o uspesima Sane Marin, međutim on je ostao manje zapažen.

Prethodni lideri Finske takođe su imali 'po koju' neobičnu fotografiju.

Naime određen broj ljudi ukazivao je na neobične fotografije prethodnih finskih lidera, koje nisu bile toliko medijski propraćene, iako su znatno kontraverznije od ove na kojoj je Sana. Među njima nalazi se i bivši premijer Urha Kekonen. On je u javnosti bio prepozatljiv po svojim savršeno stilizovanim odelima, sa kravatom.

Međutim, u javnost je u jednom momentu isplivala kontraverzna fotografija bivšeg premijera u sauni koji je bio u društvu nekoliko nagih muškaraca. Ipak u njegovom slučaju cela situacija je vrlo brzo zaboravljena, te je 'gurnuta pod tepih'.

Šta vi mislite, da li su kritike opravdane, ili je javnost ovog puta ipak pretereala?