Tužna ispovest sina legendarnog glumca Bate Živojinovića: Od oca sam se oprostio putem video poziva!

Autor:

28.10.2020 18:05

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA Images, Instagram/ Hello arhiva

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA Images, Instagram/ Hello arhivaLegendarni glumac Velimir Bata Živojinović napustio na sje pre četiri godine, a njegov sin Milojko sa suzom u očima prisetio se poslednjih trenutaka sa svojim ocem.

Naime sin legende srpske kinematografije Milojko priznao je da se sa ocem oprostio preko telefona, i to dva dana pre nego što je preminuo. Mnogo teško mu je pala činjenica da oca u njegovim poslednjim momentima nije bio u mogućnosti da vidi, a ističe da su suze same potekle tokom njihovog video razgovora koji je ujedno bio i opoštaj.

Pročitajte i: Bata Živojinović dobija ulicu u Beogradu 

- Poslednji put sam se čuo s tatom dva dana pre nego što je preminuo. Ćerka Dina mi je rekla da mu se stanje drastično pogoršalo i otišla je kod njega u bolnicu. Uključili smo kamere na telefonima i dugo, dugo razgovarali i gledali se. Svi smo znali da se opraštamo i krenula je i poneka suza. U jednom trenutku sam mu pustio pesmu Olivera Dragojevića 'Moj galebe' i zajedno smo je otpevali od početka do kraja. Tu pesmu smo pevali celog života na zajedničkim nastupima i porodičnim slavljima. Neverovatan duh ga nije napustio do poslednje sekunde. Kao da nam je ostavio u amanet smisao za humor i nepokolebljiv optimizam - ističe Milojko za Informer.

Poslednji put uživo je oca video 2012. godine, kada ga je Bata posetio u Parizu. Iste godine čuveni Valter doživeo je moždani udar, te posle toga nije bio u stanju da putuje na daleke destinacije.

- Otac je tada došao na nekoliko dana jer poslednjih godina nije voleo mnogo da odsustvuje iz Beograda i Koraćice. Dane smo provodili u dugim razgovorima o deci, unucima, pravili smo planove, nadali smo se da ćemo se uskoro videti u Beogradu. Nisam ni mogao da pretpostavim da je to bio naš poslednji susret... Poslednja slika koju pamtim je sa aerodroma 'Šarl de Gol' kako mi nasmejan maše dok prolazi carinsku kontrolu - zaključio je sin legendarnog glumca vidno uzrujan bolnom temom.