Radivoje-Raša Bukvić: Voleo bih da Danilo dobije brata ili sestru

Autor:

03.02.2019 21:00

Foto:

Foto:



Radivoje-Raša Bukvić (39) u novoj domaćoj seriji “Besa” tumači lik oca i supruga koji je spreman da za porodicu u novoj domaćoj seriji “Besa”. Isto kao junak koga glumi, i Raša bi uvek zaštitio najbliže, suprugu, glumicu Mariju Bergam (27), s kojom je u braku tri godine, i sina Danila (3).

Umetniku koji često snima u Francuskoj i posebno pamti rad sa holivudskom zvezdom Edom Harisom upravo je “Besa” omogućila da bude bliže porodici, s kojom vreme provodi u prirodi, igrajući fudbal s naslednikom i upoznajući lepote Srbije. U intervjuu za Gloriju Bukvić ističe da se zajedno sa suprugom trudi da sinu više usadi dobre navike nego da ispravlja loše, i dodaje kako bi voleo da Danilo dobije brata ili sestru.

Marija Bergam i Radivoje-Raša Bukvić: Prvi put sa sinom na bilijaru (foto)

Kako provodite vreme kada ste s porodicom?

- Volimo da izađemo u prirodu, na svež vazduh. Marija obožava kada uspemo da pobegnemo iz grada na izlet, i trudimo se da nam to bude praksa. To su sati zajedničkog radovanja, kada igramo fudbal, upoznajemo nove krajeve naše zemlje, jedemo domaću hranu, obilazimo manastire i muzeje.

Radivoje-Raša Bukvić: I danas ima časti

Na koji način vaspitavate sina, trudite li se da mu usadite neke vrednosti?

- Pametnije je da se od starta detetu usađuju dobre navike nego da se ispravljaju loše. U ovoj fazi Marija i ja vodimo računa da on stekne rutinu pranja ruku i zuba, buđenja na vreme, pametnog korišćenja slobodnog vremena, zdrave ishrane... Trudimo se koliko možemo da ispratimo njegove sklonosti, a ne da mu namećemo naše želje i ambicije.

Marija Bergam: Zvezda je rođena

Je li Danilo nestašan?

- Postaje nestašan sve više. To me raduje. Ima izraženu crtu da tačno zna šta hoće i u tome je istrajan do tvrdoglavosti. Likom najviše podseća na Marijinog oca, a prepoznajem u njemu i neke karakterne osobine moga brata. Pokazuje naročitu ljubav prema lopti, koja mu je omiljena igračka, s njom ustaje i leže.

Marija Bergam i Radivoje-Raša Bukvić: Sve tajne našeg braka

Da li će u budućnosti dobiti brata ili sestru?

- Nadam se da hoće, molim se da bude tako. Detinjstvo je lepše kada se raste uz braću i sestre. A i kuća u kojoj živi beba toplija je, radosnija, veselija, čini mi se.

Maja Gašić

Autor