Teodora i Petar Ristovski: Ljubav nam se desila na prvi pogled

Autor:

08.03.2019 22:00

Foto:

Foto:Glumica Teodora Ristovski i reditelj Petar Ristovski upoznali su se pre deset godina na Dan zaljubljenih, venčali pre pet, a danas maštaju o kući punoj dece i nadaju se da će im se želja uskoro ostvariti

Glumici, stalnoj članici Pozorišta “Boško Buha” Teodori Ristovski (32) i reditelju Petru Ristovskom (32), koji su u braku pet godina, bilo je suđeno da budu zajedno - roditelji su im se poznavali, sarađivali i pričali o deci i mnogo pre nego su se njih dvoje sreli.

- Petrovi roditelji, glumci Danica i Lazar Ristovski i moja majka Draga Živanović u isto vreme su studirali glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, doduše, u tri različite glumačke klase. Moj otac, violončelista Tešman Živanović svirao je u Lazarovom prvom filmu “Belo odelo”, potom i u predstavi “Svakodnevno pozorište” u kojoj je igrala Danica. Sve se to se dešavalo dok se Petar i ja nismo poznavali. Onda su se naše majke jedne jeseni srele kod Doma omladine i slatko se ispričale, između ostalog i o deci. Dogovorile su se da popiju kafu, ne sluteći da će je piti godinu dana kasnije kao majke dece koja su u ozbiljnoj vezi - otkriva Teodora, a Petar dodaje:

- U trenutku kad smo Teodora i ja počeli da se zabavljamo nisam znao da se naši roditelji poznaju, ali ona jeste. Čini mi se da nam je to oboma olakšalo prvi ulazak u roditeljske kuće.

Ipak, Teodora je bila veoma uzbuđena kad je zvanično upoznala Danicu i Lazara, dok Petar prvi susret s njenim roditeljima pamti kao veoma spontan i prijatan.

- Prvo sam imao prilike da se nađem u društvu Teodorine majke, skuvala je sjajnu domaću kafu, a sa ocem sam se odmah prepoznao na liniji humora i pozitivnog stava prema životu. Brzo smo postali prijatelji.

LJUBAV NA PRVI POGLED

Njih dvoje su se upoznali na akademiji, gde ih je zbližila umetnost.

- Pokazalo se da delimo isti ukus, estetiku, način rada, naklonost prema određenim žanrovima. Sve je počelo Petrovim studentskim filmom “Vesele devedesete”. Ovog 14. februara navršilo se deset godina od tog dana - priča glumica, a njen suprug ističe da im se ljubav desila na prvi pogled.

- Bili smo na trećoj godini fakulteta kad sam pozvao Teodoru da igra u mom studentskom filmu. I ranije sam je primetio, delovala mi je nedodirljivo, pomalo strogo. Ona ostavlja snažan prvi utisak, specifična je. Postoje izvođači koji samo pojavom na sceni stvaraju poremećaj energetskog balansa u prostoru, Teodora to radi otmenošću i neustrašivim duhom. Ima u sebi nešto skriveno što se ne može razumeti, ali se može osetiti.

Trenutak kad je zaprosio Teodoru u Grčkoj, na mestu gde je često letovala s roditeljima i sestrom Natalijom, bio je poseban.

- Venčanje smo priredili na reci u Beogradu, na jednom prelepom splavu. Bio je to najluđi dan u mom životu koji se ne da prepričati. Verujem da će ga svi naši prijatelji i porodice pamtiti po neverovatno dobrom raspoloženju, neumornom igranju i mnogo ljubavi - navodi glumica, a Petar se seća kako se opustio tek kad je sunce počelo da zalazi.

- Bio je kraj avgusta, velika vrućina, mnogo ljudi, prijatelja koji su došli da uveličaju Teodorine i moje trenutke sreće. Sve se pretvorilo u žurku o kojoj se i danas priča u našem društvu. Nezaboravan dan, baš onakav kakav i treba da bude.

BOGAT PORODIČNI ALBUM

Petrovi roditelji, osim što su vrsni glumci, poznati su i po tome što svoju ljubav i brak uspešno neguju još od studentskih dana. On se trudi da tako bude i u njegovom životu.

- Najveća vrednost porodice za mene jeste iskrenost na kojoj se grade odnosi. Važno je naučiti objektivno gledati na svet oko sebe, što nije lako jer moraš da se izmestiš iz svog ja i svet posmatraš iz tuđe vizure. Bitni su i uzajamno poštovanje i osluškivanje, umeće da prepoznaš kad je trenutak da pustiš nekog da se sam izbori sa preprekama, a kad treba da mu pomogneš. Neophodno je i pozitivno uticati na samopouzdanje svojih najbližih. Članovi porodice se moraju baviti jedni drugima uvek, čak i kad su svi odrasli ljudi. Sve to sam naučio od svojih roditelja i želeo bih da takva bude i moja zajednica sa Teodorom - objašnjava reditelj, a njegova supruga sa osmehom dodaje:

- Volela bih da porodični album sa slikama bude bogat, a da se fotografije ne ponavljaju.

Mladi par je dosad tri puta poslovno sarađivao.

- Petar i ja duvamo vetar u leđa jedno drugom stalno. Ma koliko teška staza pred nama bila, uvek stignemo do cilja kao pobednici - kaže Teodora.

Zajedno rade u trupi Ludum Ludum koju su osnovali sa kolegama i prijateljima.

- Trenutno režiram predstavu “Saligia” u kojoj Teodora igra. Uporedo završavam montažu serije “Kralj Petar Prvi” koja će se emitovati od sredine marta na RTS-u. Supruga i ja neprestano vodimo dijaloge na temu umetničkih dela koja stvaramo ili smo doživeli. Jedno drugom predstavljamo ideje koje nam padaju na pamet. Naši razgovori su inspirativni, ali i iscrpljujući jer su puni energije i strasti - priznaje reditelj.

Srećni i zadovoljni, uživaju u poslu i ljubavi, a Petar ne krije da bi želeo i mnogo dece, ali zasad se na tom planu ništa ne dešava.

- Još ne, ali biće.

Maja Gašić

Autor