Nebojša i Marija Kundačina: Ljubav je u naš život došla sasvim neočekivano

Autor:

05.04.2019 20:00

Foto:

Foto:Ubrzo pošto su se upoznali u Narodnom pozorištu, dramski umetnik Nebojša Kundačina i studentkinja glume Marija otpočeli su nežnu romansu koju su u januaru krunisali brakom

Život glumca Nebojše Kundačine (57) i njegove supruge Marije (25) iz korena se promenio zbog jednog seminarskog rada koji je ona morala da napiše na prvoj godini studija glume. Zahvaljujući njemu su se upoznali, zbližili i zaljubili, a dvogodišnju romansu krunisali su brakom 24. januara ove godine.

- Na fakultetu smo dobili zadatak da napišemo seminarski rad o predstavama koje smo gledali, a ja sam pogledala nekoliko u nacionalnom teatru u kojima je glumio Nebojša. Njegova gluma toliko me je dirnula da sam mu prišla posle jednog izvođenja sa željom da mu postavim nekoliko pitanja o njegovim ulogama - priča Marija, a

Nebojša se nadovezuje kako je bio zatečen time da neko tako studiozno gleda dramske komade i piše seminarski rad o tome:

- Pošto posle predstave najčešće nisam u stanju da mislim kako treba, zamolio sam Mariju da se čujemo sutradan. Želeo sam da u međuvremenu malo razmislim i, u slavu nauke, dam odgovarajuće i suvisle odgovore. I eto, sutradan smo se čuli i razgovarali, naravno u pozorištu i o pozorištu, a među nama su se odmah javile simpatije, prepoznali smo se.

Seminarski rad, koji je dobro prošao, tako je bio samo uvod u romansu.

- Među nama je od početka sve nekako romantično i baš onako kako i treba da bude, ukoliko išta može da bude romantično u ovom brzom i ludom vremenu. Divno je kad se dvoje ljudi pronađu i prepoznaju. Kad je prava osoba u pitanju, onda se sve dešava lako, bez ikakvih strategija i planova, pa je i venčanje došlo nekako spontano. Imamo dosta istih interesovanja, za glumu, muziku. Mnogo čitamo, ali uglavnom vezano za glumu, delimo sličan osećaj za dobre stvari i zajednički to sve doživljavamo kao neko ushićenje.

Kako Nebojša i Marija narjadije provode vreme, pročitajte na sledećoj strani...

NEOČEKIVANA SREĆA

S obzirom na to da je Nebojša potpuno posvećen glumi, a da Marija studije privodi kraju, mnogo vremena provode gledajući zajedno filmove i serije. Nebojši veoma prija što njegova 32 godine mlađa supruga razume dramsku umetnost.

- Odgledali smo, recimo, sve kandidate za Oskara, a pažljivo pratimo i razne serije i onda komentarišemo neke scene. Zanimljivo je da oboje uočimo slične detalje, koji su dobri ili loši. Zapravo, teško nam je da budemo obični gledaoci kad smo već duboko u glumačkoj priči.

Marija je na trećoj godini studija glume na Fakultetu savremenih umetnosti, u klasi profesora Božidara Đurovića, uskoro je očekuje i diplomski, oko kog će joj Nebojša takođe pomagati, doduše samo savetima.

- Ne pomažem joj oko ispita jer je to zabranjeno. A moram priznati da mi je i teško da se vratim u te školske okvire, ali savet joj je uvek dobrodošao - kaže Nebojša.

A dok ne postanu zvanično kolege, Marija će supruga imati prilike da vidi, osim u teatru koji ih je zbližio, i u dve televizijske serije. U krimi seriji “Pet” on glumi opasnog lika Adama, a zbog te uloge pre dve godine morao je da prekine letovanje.

- Reditelj Balša Đogo pozvao me je u poslednji čas i posle onog uobičajenog “kako si, šta radiš” samo rekao da dođem na snimanje. Balšu dugo poznajem i privatno i drago mi je što se odvažio da mi ponudi rolu kriminalca, lika koji uopšte nije moj milje. Sudeći po reakcijama, i njegovim i ostatka ekipe, imao je dobru procenu, a ja sam sa zadovoljstvom odigrao prvu ulogu takvog tipa - ističe Nebojša.

U seriji “Kralj Petar Prvi” susreo se sa sasvim drugačijim izazovom, tumačio je vojvodu Petra Bojovića, koji se pridružio galeriji slavnih ličnosti koje je Nebojša oživeo u pozorištu, na platnu ili u TV serijama, od vožda Karađorđa do Miloša Crnjanskog.

- Veoma je zanimljivo kad dobiješ priliku da obučeš kostim neke poznate istorijske ličnosti. Tada istovremeno treba da dočaraš i ljudsko biće, što te neminovno uvuče i u vreme i u psihologiju tog lika. U svakom istorijskom liku krije se i običan čovek, sa emocijama, strahovima, planovima, koga su okolnosti stavile da u određenom trenutku bude lekar, vojskovođa, pisac. Veliki je izazov uverljivo odglumiti takvu osobu.

I dok u bifeu Narodnog pozorišta prima čestitke od kolega i suprugu Mariju upoznaje sa svima, Nebojša otkriva da je ljubav u njegov život došla sasvim neočekivano.

- To se jednostavno desi ili ne, kako kaže pesnik. I upravo tako i treba da bude.

Maja Gašić

Autor