Lepa Lukić: Nisam zabrinuta, hrabro idem na operaciju

Autor: Svetlana Stojaković

07.05.2019 20:18

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Mirjana Tasovac, Foto:Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ Instagram

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Mirjana Tasovac, Foto:Gloria magazin/ Jelena Jovanov/ InstagramBez obzira na to što je morala da obavi veliki broj analiza, pevačica narodne muzike Lepa Lukić prihvatila je sugestiju doktora da se podvrgne hirurškoj intervenciji kojom će joj biti otklonjena kataraktu

Lepa Lukić: Odlazak voljenog supruga

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lepa Lukić (@lepa_lukic_official) дана 7. Мај 2019. у 3:08 PDT

Proslavljena pevačica narodne muzike Lepa Lukić (79) sprema se za operaciju uklanjanja katarakte koja joj je nedavno dijagnostikovana. Premda je na pragu 80. godine, ne plaši se eventualnih komplikacija, već s mnogo samopouzdanja očekuje trenutak kada će opet, kako je to radila decenijama unazad, bez poteškoća čitati dnevnu i nedeljnu štampu.

Lepa Lukić: Kako je brat pokušao da mi zabrani da se bavim muzikom

- Nisam zabrinuta. U pitanju je početak katarakte, koju je doktor odmah primetio tokom kontrole. Predložio mi je operaciju, zapravo lasersko uklanjanje koje bi, prema njegovim rečima, trebalo da traje samo desetak minuta. I ja sam prihvatila.

Da li ste morali da se podvrgnete nekim medicinskim pretragama pre zahvata?
- Prethodnih dana uradila sam sve potrebne preglede, laboratorijske analize, bila kod kardiologa i urologa, i kako nemam nikakvih zdravstvenih tegoba, lekari su rekli da mogu da idem na uklanjanje katarakte. Šećer je u redu, krvna slika takođe, a nisam ni hronični bolesnik koji je pod terapijom, što je odlično, jer neki lekovi koji se stalno uzimaju mogu biti problem prilikom ovakvih intervencija. Drago mi je da sam uradila sve ove pretrage i da znam da je moje zdravlje generalno dobro.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lepa Lukić (@lepa_lukic_official) дана 19. Јан 2019. у 5:52 PST

Lepa Lukić o tome kako joj je jedna povreda poremetila životne planove

Kako ste otkrili da imate kataraktu?
- Primetila sam da ne vidim dobro i da mi naočare za čitanje ne pomažu. Vid mi je zamućen i nejasan. Kada sam otišla kod oftalmologa, misleći da mi trebaju druge naučare, lekar mi je objasnio da imam kataraktu i da ne može da mi se ustanovi dioptrija dok se ona ne ukloni, i obrazložio mi šta taj zahvat podrazumeva.

Nega pre svega: Lepa Lukić o estetskim operacijama, savršenim noktima i posebnim ritualima

Imate li kataraktu na oba oka?
- Imam samo na desnom, sa levim je sve u redu.

Lepa Lukić: Stavila sam mačku u testament

Jeste li upoznati sa postoperativnim tokom?
- Jesam, desetak dana posle operacije moraću da mirujem, neću smeti da radim ništa što zahteva fizički napor, ni da boravim u zadimljenim i prašnjavim prostorijama. Takođe, moraću više da vodim računa da slučajno ne povredim oko, kao i da budem obazriva prilikom umivanja i brisanja lica. Odlučila sam da tih desetak dana poštujem sve sugestije lekara. Nakon toga vratiću se svojim uobičajenim obavezama, jer sam uverena da će sve proteći u najboljem redu. Imam poverenja u naše lekare, a operisaću se na Vojnomedicinskoj akademiji. Operacija je zakazana, a ja planiram da normalno čitam novine desetak dana posle intervencije.