Ivon Jafali i Vladislav Velović: Venčanje uz di-džeja i dedinu rakiju za sreću (foto)

Autor:

04.06.2019 21:14

Foto:

Foto:Televizijska autorka i voditeljka Ivon Jafali venčala se sa Vladislavom Velovićem na intimnoj ceremoniji, u venčanici koja je bila dovoljno komotna da može da pleše uz hitove koje je puštao di-džej

Iako u ovim vremenima zvuči kao otrcana fraza “da je venčanje najlepši dan u životu dvoje ljudi”, popularna voditeljka Studija B Ivon Jafali (45) i njen dečko Vladislav Velović (42) dokazali su da stvari stoje sasvim drugačije. I njima dvoma, iza kojih je godina zajedničkog života, i njihovim prijateljima i rodbini to je zaista bio dan za pamćenje. Onaj kog će se sećati, prepričavati ga i dokumentovati fotografijama iz telefona.

Izgleda da je neko te subote, uprkos smutnom majskom vremenu, naručio sunce u trenutku kada su se njih dvoje zakleli na večnu ljubav. U restoranu Babaroga proslava je počela u rano popodne, uz koktele dobrodošlice, pod dirigentskom palicom koktel majstora Boriše, koji je imao prilike da ove napitke svojevremeno u Londonu služi i Eltonu Džonu. Za muziku i dobro raspoloženje u tim prvim momentima bio je zadužen di-džej Malina. I krenuli su potoci sreće.

- Božanstveno je bilo. Ono što smo hteli, to se i desilo. Organizatorke Gabi i Katarina, kojima se svadbe nižu skoro svakodnevno, rekle su da je ova naša ipak bila specifična, prepoznala se neka posebna ljubav i dobar osećaj čak i između gostiju koji se pre toga nisu poznavali - kaže Ivon, dok još sabira sveže utiske.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani

KROJAČ DOBRE ZABAVE

Ona i Vladislav su krenuli od ideje da to bude intimno venčanje, a onda, kada je cela stvar počela da se širi, shvatili su da su potrebni i vreme i energija kako bi se organizovalo venčanje koje će delovati kao da se desilo sasvim spontano. Mnogo truda je na kraju stajalo iza toga.

- Svi govore: “Bitno je da toga dana vama bude dobro i da vi budete opušteni”, a zapravo smo sve vreme mi brinuli o tome da svima oko nas bude dobro. I u stvari je ta energija koju smo prosledili ljudima bila ključna stvar za celu svadbu.

Na pitanje kako su se opredelili šta će da obuku, Vladislav kaže:

- Ivon se opredelila.

Planove za venčanje počeli su da prave početkom januara i prva stvar na spisku bila je garderoba. Ivon nikada nije bila devojčica koja je maštala o tome da jednog dana obuče venčanicu, niti je kasnije razmišljala o svojoj svadbi, ali ipak je poželela da bude u belom.

- Prijalo mi je da budem u venčanici, ali htela sam da ona bude udobna, da mogu da se krećem i, naravno, da igram. Nisam bila klasična mlada. Traganje za haljinom nije dugo trajalo, odmah sam je prepoznala. Čak i kada su me na probi pred venčanje sačekala dva nova modela koja su se organizatorkama učinila kao zanimljiva, ostala sam pri prvom izboru Anabelline venčanice. Vladi smo našli odelo, ali onda je bila potrebna neka prepravka, što se na kraju ispostavilo kao blagodet jer smo upoznali fantastičnog krojača koga zovu Niški. On je od sedamdesetih godina, kada je došao u Beograd, zvanični krojač u Narodnom pozorištu. Tako su te probe dobile novu, zabavnu dimenziju. Niški je svojom energijom učinio da se i mi osećamo dobro i odmah posle venčanja nas je zvao da pita kako je bilo.

Za aranžman prostora bile su zadužene LES sorele, a izbor muzike nije bio jednostavna stvar.

- Želeli smo da muziku pušta di-džej, ali opet da to bude umereno jer je zvuk koji sam slušala u prošlosti malo tvrđi, pa je tu trebalo naći pravi meru. Malina nam je divan prijatelj i komšija i brzo smo se uskladili. U odabiru benda smo se vodili time da nema nikakve struje, sintisajzera, narodnjačkog ludila. Ja sam već imala priliku da lumpujem sa grupom Skala, a na kraju su i svi gosti bili zadovoljni jer je bilo dovoljno i tog narodnjačkog ritma. Zapravo smo muziku birali po meri Vladinih roditelja i moje mame, hteli smo da ima i zvuka mora, i Meri Cetinić, i starogradskih stvari.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani

DEDINA RAKIJA ZA SREĆU

Poseban momenat na ovom istinskom veselju desio se kada je mikrofon uzela Jasmina Ćirović, neeksponirana ali vrhuska narodna pevačica.

- Mi se dugo znamo i kada je Jasmina pročitala u Gloriji da se udajem, pozvala me je i rekla da uprkos svim obavezama koje ima tog dana, želi da dođe nakratko i nama u čast otpeva nekoliko pesama. Tako je i bilo. Dobro je začinila atmosferu.

Kasnije u toku slavlja Ivon se vratila sebi što se tiče garderobe, presvukla se u ljubičasto fanki odelo. A sam čin venčanja bio je zabavan, iako je matičarka neposredno pred događaj, zbog porodičnih problema, otkazala dolazak. Ali našla je zamenu.

- I to se svidelo ljudima, što je novajlija bio u igri, bilo je zabavno i nije trajalo dugo.

Što se tiče treme, Vladislav objašnjava:

- Mislim da se moja trema čula kada sam rekao “da” jer sam tada prvi put govorio u mikrofon.

Malo jača trema držala ih je kada su se pred sam događaj našli u jednom kafeu na Vračaru da se pripreme uz rakiju koju je Vladin deda ostavio u amanet kada mu se unuk bude ženio. Ivon nikada nije verovala da će biti mlada, kamoli nevesta koja plače.

- Susret sa mamom posle venčanja malo me rasplakao. Ali baš kratko. Nisam dala suzama dalje. Bilo mi je važno da bude veselo.

Za one kojima nije bilo dovoljno sedam sati veselja afterparti je priređen u kafeu Dorćol bar, gde su se do jutra sumirali utisci.

I zaista, svima se sve toliko dopalo da su Ivon i Vladislav poželeli da opet organizuju nešto slično. Ne baš svadbu, ali zabavu svakako.