Jela Mihailović i Boban Petrović: Ko još broji godine

Autor:

02.08.2019 18:42

Foto:

Foto:



Uprkos tome što ih deli skoro četiri decenije, muzičarka Jela Mihailović i pionir srpske disko muzike i čuveni bonvivan Boban Petrović imaju uzbudljivu ljubavnu vezu u kojoj nema mesta za predrasude i dosadu

Boban Petrović (68), legenda urbanog Beograda, nekadašnji di-džej, muzičar i biznismen, u trenutku kad mu se srušio ceo svet posle razvoda od supruge s kojom je proveo više od tri decenije čuo je i video violončelistkinju Jelenu Mihailović (31). Njeno muziciranje, a kasnije i upoznavanje i njihovu vezu opisuje kao potpuno nadzemaljsko iskustvo.

- Na jedan gradski događaj došao sam s pratiljom, lepoticom koja mi je pravila društvo pošto sam se neposredno pre toga razišao sa suprugom. Kad sam čuo Jelu kako svira, potpuno sam zaboravio na pratilju, bio sam opčinjen njenim muziciranjem. Osetio sam se kao da lebdim, da sam u bestežinskom stanju, zaista me izdiglo od poda - priča Boban.

Jelena priznaje da nije znala ko je Boban, a na njegovu tvrdnju da je “na to mesto pao s neba”, samo je uzvratila da joj je drago i predstavila se. On joj je dao svoju knjigu “Rokanje” i CD, a Jelena je, kao prava štreberka, pročitala roman i preslušala disk.

 

- Odmah mi se otvorilo sve pred očima, spoznala sam ko je taj čovek. Uleteo je u moj život poput furije, pošto sam u to vreme, 2010. godine, završavala specijalističke studije i bila isključivo posvećena učenju - priseća se Jelena, dok Boban napominje da je u momentu kad su se upoznali bio potpuno švorc jer je upravo bio završio sa porodičnim životom.

- Tek odnedavno sam se angažovao “na projektu pravljenja love”, ali ne velike. To ne želim pošto me je velika već pogodila u životu i onda sam nastradao. Pare nisu problem, ako ih nemate, nema ni problema. Sad se osećam odlično, kao da sam se vratio u prvi period života, dok se nisam obogatio, kad je sve proizlazilo samo iz zadovoljstva. Bavio sam se muzikom, fudbalom, bio slobodan i radio ono što želim. Baš kao što to mogu i sada, opet bez para i sopstvenog krova nad glavom. Nas dvoje vezuje pretežno muzika, a možda i to što sam pare potrošio pa se ona sažalila i primila me pod svoje skute. Emocije postoje, ali su više iskonske nego ovozemaljske, mi jesmo u kosmičkoj vezi koja bi trebalo da bude prava. Naš kontakt se ne svodi samo na banalnosti svakodnevice, oboje smo u onom drugome videli nekog s kim je veoma interesantno provoditi svaki trenutak.

VISOKI NAPON

Jelena, kojoj je Boban odmah dao nadimak Jela Cello, smatrajući da je to neophodno za njenu karijeru, ističe da njih dvoje vezuje pre svega veliko prijateljstvo i da ju je on osvojio intelektom.

- Osim što smo najbolji prijatelji, oduševila me je i dobrota koju Boban nosi u sebi, njegovo kreativno ludilo, iskustvo i mudrost, ali i mladalački duh. Nama zapravo nikad nije dosadno, stalno smo u nekoj akciji i uvek kreiramo nešto novo i interesantno, a to i jeste poenta. Ko poznaje Bobana, zna o čemu pričam. Jedan naš zajednički prijatelj je počeo da se smeje na sav glas kada smo mu ispričali šta smo sve napravili, komponovali i osmislili za kratko vreme. Nama je 24 sata malo za sve ono što želimo da ostvarimo - otkriva Jelena, dok Boban dodaje da je u njihovim kreacijama mnogo više Jelinog nego njegovog udela.

- Njena energija definitivno je ključni element. Potrebno je imati mnogo hrabrosti da, iako si 37 godina mlađi, priznaš da te privlači nečije ludilo. Ja u njoj pre svega vidim intelektualku, ona deluje kao da je proživela tri života, velika je duša.

Jelena kaže da je od Bobana naučila kako da ima razumevanja za sve.

- Isprva sam ga to stalno pitala, čudila sam se kako uvek može svakog da opravda, a onda sam shvatila da to dođe s vremenom. Uputio me je da razumem svaku moguću i nemoguću situaciju, čak i kad neko napravi neku glupost.

POVRATAK KUĆI

Boban je posle trodecenijskih putešestvija po svetu, na svojoj privatnoj jahti i privatnim avionom, druženja sa raznim poznatim ličnostima, od Šona Konerija i Mika Džegera do Šeron Stoun, odlučio da se ipak vrati u Beograd. Priča kako se uz mladu umetnicu nekako ponovo “uglazbio”, malo je, uz kompozitora Marka Matovića, muzički doprineo njenom novom albumu “Potraga za magičnim violončelom”.

Bilo je prilika da ostanu u svetu, ali su se ipak vratili. Jelena je tokom 2014. godine nekoliko meseci držala razna predavanja i seminare u fondaciji Siti slavnog oskarovca Džejmsa Kamerona u Los Anđelesu. Učestvovala je i na njegovoj zabavi povodom dodele Oskara i upoznala neke od vrhunskih svetskih zvezda, od Hale Beri i Šarliz Teron do Roberta de Nira. Ipak, poziv da ostane i predaje na jednom od najprestižnijih kalifornijskih univerziteta je odbila.

Odluka da se vrate u Srbiju bila je zajednička, jer su shvatili gde su završile istinske muzičke zvezde poput Elvisa Preslija, Majkla Džeksona, Vitni Hjuston i mnogih drugih, koje su postale žrtve sistema. Oboje s velikim uzbuđenjem iščekuju Jelenin koncert sa Power Symphony Orchestrom 29. novembra u Centru Sava.

- Biće to istinski audio-vizuelni spektakl koji će ispričati priču o potrazi za magičnim violončelom, odnosno priču o mom snu i onome što najviše volim - ističe violončelistkinja.