Jovan Lole Savić: Miris slobode i benzina

Autor: Svetlana Stojaković

16.08.2019 10:34

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Gloria magazin/ Jelena Jovanov

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Gloria magazin/ Jelena JovanovMuzičar i glumac Jovan Lole Savić veliki je zaljubljenik u vožnju dvotočkaša, a svoju strast preneo je i na sina Viktora, kome nesebično otkriva tajne motociklizma

Muzičar i glumac naturščik Jovan Lole Savić (65), koga šira javnost zna po upečatljivoj ulozi Bogdana Stanića Skočija u seriji “Pet”, veliki je zaljubljenik u motore, čak je svojevremeno osnovao moto-klub Beograd. Ljubav prema dvotočkašima preneo je i na sina Viktora Savića, našeg popularnog glumca, na isti način na koji je on flertovao s njima gledajući svog oca Ljubišu, višestrukog posleratnog prvaka u motociklizmu.

- Moj otac je od 1947. do 1953. godine bio prvak Jugoslavije, a prestao je da se takmiči kad sam se ja rodio. Te trke su bile neverovatno popularne, gledalo ih je hiljade ljudi. U Beogradu se vozilo oko Kalemegdana. Kasnije su se organizovale i u drugim gradovima, Sarajevu, Nišu, Skoplju. Čitavo detinjstvo bilo mi je protkano zanimljivim pričama jer je tata, osim takmičarskih, vozio i ture sa svojim drugarima. Na osnovu njih sam i ja zavoleo motore. Pošto je otac dugo imao “nortona”, i moj prvi ozbiljniji motocikl bio je stari model engleskog proizvođača, pa su me u kraju prozvali nortonciklista.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 12. avgusta!