Iskreno pismo Jelene Đoković: Na mene su upirali prstom, vikali, optuživali me

Autor:

04.01.2018 15:20

Foto:

Foto:



Ulaskom u 2018, supruga našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića - Jelena, napravila je malu rekapitulaciju prethodne godine. Uz šaljivi video snimak koji je objavila na instagramu, otkrila je šta joj je sve prethodna godina donela, sa kojim izazovima su se ona i njena porodica izborili, šta je učinilo srećnom, a šta rastužilo...

Jelena i Novak Đoković: Ljubavna idila uz zalazak sunca (foto)


- Spremna sam, uzbuđena, otvorena za sve nove izazove koji će mi pomoći da rastem i postanem još bolja verzija sebe same. Znam da se povremeno sapletem i padnem, ponekad sumnjam u sebe, ali svaki put se podignem - napisala je Jelena koja je pre par meseci postala majka devojčice Tare.


- Dosta sam čitala i učila i osećam kao da zna sve odgovore, ali istina je da još uvek imam dosta da živim i primenim sve što sam naučila. Često sam u životu donosila pogrešne odluke i uvek sam se pitala "zašto?", jer znam da mogu mnogo bolje od toga. Srećom, uvek postoji druga šansa da probamo i pogrešimo, ili probamo i uspemo. Osećam se blagosloveno što sam okužena porodicom i prijateljima koji mi pomažu da ostanem na pravom putu. Ponekad je tako lako izgubiti se - iskrena je Jelena.


- U 2017. sam ponovo postala mama, imala sam prilično tešku trudnoću, ali sam sve izgurala zahvaljujući mojoj voljenoj porodici. Na mene su upirali prstom, vikali, veoma nesrećni ljudi su me optuživali da sam razlog izuzetno teške godine kroz koju je moj suprug prošao... A to zaista nije bilo nimalo zabavno.  Srećom, kroz sve te izazove sam prošla zdravog uma i ispunjena ljubavlju. Sve i da mogu, ništa ne bih promenila. Sve bih ponovo proživela na isti način, jer svaki trenutak je bio dragocen. Kao što Rajan Holidej kaže "Prepreka je način".


Gospođa Đoković je takođe napisala sebi i mali podsetnik za narednu godinu, nešto što nikad ne treba da izgubi iz vida...

1. Možeš imati kontrolu samo nad svojim mislima, izborima, željama, postupcima, emocijama, percepcijom. I ničem drugom. Nemoj da trošiš energiju pokušavajući da promeniš ono što je van tvoje kontrole.

2. Dozvoli sebi da budeš ranjiva. Dozvoljeno je da ne budeš uvek savršena, niti da sve znaš.


3. Sve se dešava baš onako kako bi trebalo. Na pravi način, u pravo vreme, iz pravih razloga.

4. Uvek imaš izbor (izaberi da ne budeš povređena - i nećeš biti povređena. Marko Aurelije)

5. Odvoji vreme za sebe! Zaslužila si - zaključila je Jelena uz čestitke svima i poziv na đuskanje!

Maja Gašić

Autor