Bora Đorđević: Ljubav je pobedila

Autor: Maja Gašić

07.01.2018 18:00

Foto:

Foto:Bračna kriza uzdrmala je odnos popularnog rokera i njegove supruge Dubravke, ali kad su se glave ohladile, odlučili su da svojoj ljubavi daju još jednu šansu, što je najviše obradovalo njihovu kujicu Laru

Brak slavnog rokera Bore “Čorbe” Đorđevića (64) i njegove supruge Dubravke Milaković (40) izdržao je prvu krizu. Njih dvoje uspeli su da izglade nesuglasice, i Bora je početkom decembra otputovao iz Beograda u Ljubljanu u kojoj živi poslednje tri godine. Supružnici će skoro ceo mesec provesti zajedno, pošto Riblja čorba ima zakazane nastupe tek krajem decembra u Mariboru, na Zlatiboru i u Beogradu, gde će svirati u novogodišnjoj noći.

KAKO JE POČELO?

Bora i Dubravka su početkom novembra proveli odmor u dalekoj Laponiji. Tamo su se vozili sankama koje vuku haskiji, obišli farmu za uzgoj ovih pasa i gledali polarnu svetlost. Do bračne krize je iznenada došlo krajem istog meseca, pred drugi koncert Riblje čorbe u beogradskom Centru “Sava”, kad Dubravka nije došla iz Ljubljane da podrži supruga. Popularnom rokeru njen izostanak je veoma teško pao, baš kao i njeni česti izlivi ljubomore zbog toga što druge žene žele da budu u njegovom društvu. Tim pre što za tako nešto nema nikakvog povoda. Dubravka je iz Ljubljane poručila da će podneti zahtev za razvod, a i Bora je, kažu, tih dana poželeo isto, ali kad su se strasti malo smirile, supružnici su odlučili da svom braku ipak daju drugu šansu.

DLAKAVA LJUBAV

Muzičar se zbog ljubavi sa atraktivnom Slovenkom pre tri godine preselio u Ljubljanu, a venčali su se u maju 2016. na romantičnoj ceremoniji na grčkom ostrvu Santorini. Na Dubravkino insistiranje Bora je promenio način ishrane i poslednjih meseci je izgledao vitkije nego ikad, a s novom frizurom delovao je i dvadesetak godina mlađe. Svi iskreni poštovaoci njegovog rada bili su srećni što je korigovao (loše) životne navike, usvajajući ideju da čovek može biti u punoj stvaralačkoj snazi i mladolik i u sedmoj deceniji života.

Osim na fizički izgled, Dubravka veoma pozitivno utiče i na suprugov rad, te je otkad su zajedno on u kreativnom zamahu, podjednako uspešno piše i komponuje pesme različitih žanrova, od ljubavnih do društvenoangažovanih.

Supružnici dele i veliku ljubav prema psima, posebno lutalicama. Često pomažu azile za napuštene životinje, a udomili su kujicu Laru, koja je služila za parenje.

- Bila je sva iznemogla i zapuštena, s tri šteneta. Pronašla ju je u Kotor Varoši jedna Svetlana, a moja Dubravka ju je spasla. Doveli smo je u Ljubljanu, sterilisali, i ubrzo nam se toliko uvukla pod kožu da smo joj dopustili sve ono što smo rekli da nećemo, čak i da spava između nas. Veoma je razmažena, ali i umiljata, stalno idemo s njom na putovanja, jedino je nismo vodili u Afriku jer je baš daleko. Ima pet kilograma i može da “prođe” kao ručni prtljag, a bila je i na našem venčanju na Santoriniju - objasnio je Bora Đorđević u nedavnom intervjuu Gloriji svoju novu ljubav.

A od razvoda, za sada - ništa.

Maja Gašić

Autor