Megan Markl u novoj "Gloriji": Tajni obred u Vindzoru

Autor:

14.03.2018 15:58

Foto:

Foto:



Buduća supruga princa Harija posle polivanja vodom donetom iz reke Jordan postala je članica Anglikanske crkve, a obred je obavio lično nadbiskup od Kenterberija

Nema više nikakvih prepreka da se u maju održi “venčanje decenije” u Velikoj Britaniji. Megan Markl (36) može se udati za princa Harija (33), i to po tradicionalnom crkvenom obredu s obzirom na to da je prvih dana marta krštena na tajnoj ceremoniji u kraljevskoj kapeli zamka Vindzor.

Krštenje bivše američke glumice obavio je lično nadbiskup od Kenterberija, Džastin Velbi, a prisutan je bio, pored budućeg mladoženje, njegov otac, princ Čarls, sa suprugom Kamilom. Bilo je primetno odsustvo kraljice Elizabete Druge, kao i princa Vilijama.

Bivši naftaš Džastin Velbi, koji je išao u školu zajedno sa bivšim britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, a koji je izabran za 105. poglavara Anglikanske crkve, obavio je krštenje po svim propisima. Kraljevski draguljar Mark Eplbi doneo je srebrnu posudu koja se koristi samo za krštenja na britanskom dvoru. U njoj je bila voda doneta za ovu priliku iz reke Jordan, koju je nadbiskup prosuo po Meganinoj glavi. Ona je ovim činom pristupila Anglikanskoj crkvi, imala je i dvoje kumova, od kojih je jedan bila njena najbolja drugarica. Ukupno je bilo 18 gostiju u kraljevskoj kapeli, ne računajući hor od šest starijih muškaraca i desetoro dece, koji su sve vreme pevali. Posle krštenja svi gosti su otišli na svečani ručak koji su organizovali princ Čarls i Kamila.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 12. marta!

Maja Gašić

Autor