Princeza Margaret u novoj "Gloriji": Buntovnica iz kraljevske porodice

Autor:

15.03.2018 20:00

Foto:

Foto:



Nova biografija mlađe sestre kraljice Elizabete, koja se zbog krutih dvorskih pravila nije udala za muškarca svog života, opisuje je kao ženu koja je volela piće, družila se s boemima i umetnicima, i nije ostajala dužna nevernom mužu

Britanska princeza Margaret, sestra kraljice Elizabete, bila je sklona piću i skandalima, do te mere da je jednom priznala kako se često ujutro, zapravo bliže podnevu, budila u panici jer je tako živo sanjala da je noć ranije počinila neki strašni prekršaj koji će ukaljati ugled kraljevske porodice. Tada bi smesta telefonirala sestri kraljici samo da čuje njeno prijateljsko “halo” i uveri se da nije u nemilosti, piše autor Krejg Braun u novoj knjizi o princezi pod naslovom “Ma’am Darling”. Ta nekonvencionalna biografija, sastavljena od 99 poglavlja, nemilosrdno secira Margaret kroz pikantne anegdote u kojima se pojavljuje niz poznatih imena iz umetničkog sveta i visokog društva, a princeza se u svima njima ponaša neopisivo arogantno i nepristojno; Braun je opisuje kao “najnaporniju gošću na svetu”.

Visoka samo 153 cm, senzualnih oblina i zanosnih očiju, Margaret se isticala elegancijom i lepotom, ali bila je i zahtevna, sitničava i nepredvidiva, naročito kad bi previše popila. S jedne strane je odavala utisak da je sputava dvorska stega i da priželjkuje slobodan, gotovo boemski život - premda su navodni “boemi” s kojima se družila uglavnom bili etablirani i dobrostojeći umetnici poput pisca Gora Vidala, dramatičara Noela Kauarda i fotografa Sesila Bitona.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 12. marta!