Milica Majstorović: Ono što je bilo u prošlosti, tamo treba i da ostane

Autor:

31.03.2018 20:15

Foto:

Foto:



Pošto je iza sebe ostavila sve privatne probleme, mlada umetnica, nekadašnja učesnica talent šoua ‘Operacija Trijumf’, posvetila se glumi, a danas joj nedostaje samo emotivni partner da bi bila potpuno ispunjena

Atraktivna crnka Milica Majstorović (28), koja je stekla ogromnu popularnost u talent šouu “Operacija Trijumf”, da bi se zatim zbog privatnih problema potpuno povukla iz javnosti, vratila se na scenu, i to kao glumica. Završila je glumu na Akademiji umetnosti Beograd i iza sebe već ima nekoliko filmskih i televizijskih projekata. U seriji “Nemanjići - rađanje kraljevine” tumačila je lik Jefimije, kćerke Stefana Nemanje. Gluma jeste njena ljubav, mada nikad nije prestajala da peva.

Na početku slave suočili ste se sa privatnim problemima. Kako ste se izborili sa njima?

- Najbolje što sam umela. Život me je naučio da ćutim i radim. To se pokazalo ispravnim, i evo me, tu sam. Ovaj put onako kako sam to oduvek želela. A ono što je bilo u prošlosti, tamo treba i da ostane.

Da li ste se plašili povratka pred reflektore, jer ste ponovo u profesiji koja je javna i izložena sudu kritike?

- Sa kritkom sam naučila da se nosim i pre “Operacije Trijumf”. Zapravo, otkad znam za sebe bavim se umetnošću. Prvo sam svirala flautu, potom pevala. I opet sam izabrala umetnost, ali vrstu koja mi je omogućila da sačuvam privatni život. Glumci umeju da čuvaju sebe, i jedni druge, nećete ih videti u paparaco situacijama, za razliku od estrade gde se utrkuju ko će pre da bude na naslovnici tabloida. U glumačkoj branši ipak smo zaštićeni, zbog čega mi je veoma drago.

U seriji “Nemanjići - rađanje kraljevine” tumačili ste lik Jefimije, kćerke Stefana Nemanje. Kako ste dobili tu ulogu?

- Na akademiji sam saznala za kasting, što je uobičajena stvar. Prijavila sam se, bilo je to leta 2016, i pošto mi niko ništa nije javljao, maltene sam i zaboravila na sve. Kad su mi u januaru prošle godine rekli da sam dobila ulogu, baš sam se obradovala.

 

Po čemu ćete pamtiti taj angažman?

- Pre svega po tome što je reč o zaista velikom projektu, potom i što sam učestvovala u seriji koja govori o najznačajnijem delu naše istorije. Uvek su me zanimali baš Nemanjići, volim taj period u našoj prošlosti. Inače, velika mi je čast što sam imala priliku da igram u ovoj seriji i samim tim uloga Jefimije mi je veoma bitna. Na setu je bilo divno, kadar sam uglavnom delila sa Jovanom Gavrilović i Dubravkom Mijatović, kojoj sam beskrajno zahvalna što me je u kratkom periodu naučila mnogo toga. Ona je, kad je reč o radu pred kamerama, jedna od naših najboljih glumica.

Jeste li potpuno prestali da se bavite muzikom?

- Nisam, samo sam se povukla sa estrade. Odrasla sam, nisam više ono dete koje je ušlo u “Operaciju Trijumf”, koje nije znalo gde je došlo i šta ga je snašlo. U međuvremenu sam 2013. upisala Akademiju umetnosti i diplomirala glumu.

Ko su vam bili profesori?

- Bila sam u klasi profesora Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića.

Po čemu ćete pamtiti studentske dane?

- Po druženju, naravno, ali i otkrivanju sebe kao umetnika i čoveka. Pogotovu što sam veoma mlada postala poznata široj javnosti. Odrekla sam se dela života u potpunosti i zakoračila u nešto sasvim drugo. Sad mogu da kažem da mi je fakultet doneo preporod.

Kojoj osobi bezgranično verujete i možete uvek sve da joj kažete?

- Mami. Jedino i isključivo njoj.

 

Pita li vas ona kad ćete se udati, roditi dete?

- Ne, jer živimo u svetu u kome žena može da izabere šta želi. Potičem iz funkcionalne porodice, imam mamu i tatu koji su zajedno, brata. Za mene je porodica temelj svega i jedva čekam da osnujem svoju. Ne bih volela da budem karijerista, ni da moram da biram između posla i ljubavi. Shvatila sam da nikad ne treba juriti ni za čim. Prosto, put će nas uvek odvesti tamo gde treba, naše je da to prihvatimo. Kad to naučite, mnogo je lakše.

Kakav je vaš emotivni status trenutno?

- Trenutno imam vremena samo za posao. Sa bendom Betty Boom nastupam po klubovima u Beogradu i Novom Sadu, gde i živim, u Lutkarskom pozorištu Pinokio na Večernjoj sceni imala sam premijeru komada “Ribarske svađe”. Često igram predstave i u mom rodnom Kragujevcu. Stvarno imam mnogo obaveza.

Nemate vremena za dečka?

- Nemam. Šta da radim. Taj ko treba sigurno će doći kad bude vreme. Kod mene sve ide iz krajnosti u krajnost. Uostalom, kad si mlad, sve je drugačije. Lakše se zaljubljuješ, sve pršti, emocije te nose, što si stariji, to se malo drugačije odvija. Trenutno se trudim da uživam u ovome što imam i da budem zahvalna na tome.

Maja Gašić

Autor