Jelisaveta Karađorđević: Unuka traži da joj pomognem

Autor:

02.04.2018 10:45

Foto:

Foto:Princeza je sa olakšanjem dočekala vest o hapšenju osnivača ozloglašene sekte koji je žene tretirao kao seksualne robinje, i čvrsto veruje da je sad pravi trenutak da iz nje izvuče i svoju Indiju, naslednicu svoje kćerke Katarine

Srpska princeza Jelisaveta Karađorđević (81), čija je unuka Indija Oksenberg (26) završila u sekti Nxivm, sa olakšanjem je dočekala vest o nedavnom hapšenju osnivača ove ozloglašene organizacije u Kaliforniji. Prvo dete njene kćerke Katarine Oksenberg (56) i bakino najdraže unuče postalo je jedno od robinja Kita Rejnijera (57), koji je uhapšen zbog optužbi za seksualno ropstvo i prisilan rad žena u svojoj grupi, među kojima su bile i žrtve trgovine ljudima. Jelisaveta je spremna da čim je kćerka pozove pođe u Ameriku kako bi joj pomogla da dopre do Indije, kojoj je u ovom trenutku, kako kaže, mozak potpuno ispran.

Kad ste prošli put bili u Kaliforniji posetili ste unuku. Kako je izgledala, šta vam je rekla?

- Videle smo se u Kaliforniji u novembru i nije imala vidljive tragove fizičkog zlostavljanja po telu. Bila je lepa kao uvek, iako vrlo mršava. Takođe, bila je dobro raspoložena, ali nije htela da priča s majkom, a meni je samo ponavljala da bez razloga brinem, da se svi oko nje normalno ponašaju, da ništa od onog što se piše i priča o njima nije istina. Insistirala je da prestanemo da pravimo bespotrebnu dramu, ali sigurna sam da su joj već tada potpuno isprali mozak.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 2. aprila!

Maja Gašić

Autor