Džef Bezos: Gospodar interneta i svemira

Autor:

11.04.2018 18:00

Foto:

Foto:



Najbogatiji čovek na svetu svojih 130 milijardi dolara stekao je zahvaljujući internet trgovini Amazon: naredni poslovni cilj mu je kolonizacija svemira, a privatno najviše uživa u porodičnim druženjima uz logorsku vatru sa suprugom i četvoro dece

Za Džefa Bezosa (54), osnivača kompanije Amazon, 2018. nije mogla bolje početi: najpre ga je časopis Forbes proglasio najbogatijim na svetu, a odnedavno je postao i prvi čovek u istoriji čija je imovina procenjena na više od sto milijardi dolara. Trenutno je “težak” 131 milijardu, a ta svota se stalno povećava, ali se isto tako može i smanjiti jer 97 posto bogatstva ima u deonicama firme. No jedan od pionira interneta i genijalni trgovac, u čijoj se internet prodavnici može kupiti više od dvadeset miliona artikala, uprkos silnom bogatstvu gotovo po svemu odudara od predstave o tipičnom milijarderu.

Porodični je čovek koji ove godine slavi srebrnu svadbu sa suprugom Makenzi (47), autorkom dva romana, s kojom ima četvoro dece - tri sina i kćerku usvojenu iz Kine, uzrasta od 13 do 18 godina. Uz to, Bezos izbegava javne i društvene događaje, a kad se negde i pojavi, bude odeven u farmerke, majicu kratkih rukava i kožnu jaknu.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 9. aprila!

Maja Gašić

Autor