Stidljivi dečko iz Dablina: Tužna ljubavna priča predstavnika Irske na Evroviziji

Autor:

09.05.2018 20:14

Foto:

Foto:



Niko nije verovao da će ljubavna balada "Together" predstavnika Irske Rajana O'Šonesija proći u finale takmičenja za Pesmu Evrovizije. A ponajmanje sam Rajan i njegova ekipa.

Kako je sam izjavio, prolzak u finale je za njega bilo veliko iznenađenje, ali uveren je da će dostojno braniti boje Irske 12. maja u Lisabonu.

Na prvo slušanje, pesma se ni po čemu ne razlikuje od većine balada koje smo navikli da slušamo na takmičenjima ovog tipa. Ono što se izdvaja jeste Rajanov vokal i sugestivna interpretacija. A ono po čemu će još ova pesma biti zapamćena jeste po promotivnom video-spotu koji oslikava ljubav između dva muškarca.

Kako je sam izjavio, "Together" slavi ljubav u svom najčistijem obliku, bez obzira na polove. Ali, malo ko zna da je ovom 25-godišnjaku na početku njegove karijere bilo slomljeno srce i to javno.

Rajan je pre šest godina učestvovao u "Britanskom talentu", a njegova audicija je sa preko 45 miliona pregleda jedan od najgledanijih videa na jutjubu.

Predstavljajući se tadašnjem žiriju Britanskog talenta Sajmonu Kauelu, Ališi Dikson i Dejvidu Volijamsu, otkrio je da je pesma koju izvodi, a koju je sam napisao, posvećena njegovoj najboljoj drugarici u koju je već godinama zaljubljen.

Pesma se zove "Bezimena" (No Name) i mada je žiri isistirao da otkrije ime svoje ljubavi, Rajan nije posustao. Stidljivo je rekao da ona još uvek ne zna za njegova osećanja, ali kad bude videla snimak audicije, zasigurno će znati da se radi o njoj...

Žiri je bio očaran njegovom pesmom i poručio mu da ako mu ona ne pomogne da osvoji devojku, ništa neće...  Ipak, Rajanova ljubavna priča nije se završila kako je očekivao.

Britanski mediji su vrlo brzo otkrili  da se misteriozna drugarica zove Kejti Kigan, a njena prva reakcija na ovu romantičnu izjavu ljubavi nije bila nimalo prijatna. Na tviteru je napisala:

- Ovo je tako smešno! "No Name" to sam ja, LOL!

Rajan i Kejti

Šta se dešavalo između njih dvoje van kamera, ne zna se, ali mediji su nastavili  da insistiraju i da ih javno spoje, pa su je tako uključili uživo i u program u kojem je O'Šonesi učestvovao. I ovog puta je odgovarala neodređeno, ali bilo je očigledno da joj prija medijska pažnja. Ipak, obećala je da će doći da ga bodri da takmičenju. Kao svaki zaljubljeni 19-godišnjak, Rajan nije krio da je srećan. Ipak, svega par nedelja nakon što je svetu obelodanio da je već godinama tajno zaljubljen u svoju drugaricu, srce mu je slomljeno.

Pre nastupa na finalnoj večeri "Britanskog talenta", Rajan je pred kamerama otkrio da on i Kejti više ne razgovaraju i da neće biti u vezi... Svojom iskrenošću mladi Irac je zadobio simpatije publike koja mu je svojim glasanjem obezbedila peto mesto na ovom takmičenju.

Maja Gašić

Autor