Miljenik publike: Novak Đoković zaslužno nazvan "srpskim Rokijem" (foto/video)

Autor:

04.06.2018 18:18

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser Novak Đoković nakon povrede lakta i pada na ATP listi svim snagama pokušava da se vrati na presto, a kako igra na ovogodišnjem Rolan Garosu, veliki su izgledi da će napraviti ozbiljan pomak.

Nisu mu se ostvarili snovi: Šta italijanski rival kaže o Novaku

Cela Srbija zdušno navija za Noleta, a podršku u ovom herojskom poduhvatu pružaju mu i fanovi širom sveta. Ali nije vrhunska igra jedino čime je on osvojio navijače. Šarm, duhovitost koju je nebrojeno puta pokazao, plemenito srce... samo su neki od njegovih kvaliteta koje je publika prepoznala.

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa: Nole pobedio sedmog tenisera sveta

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 19. Мар 2018. у 7:00 PDT

Iako je velika sportska zvezda, Novak se nikada ne ponaša tako. Ne propušta priliku da pohvali protivnika, da se zahvali i onim"malim ljudima" koji učestvuju u organizacji turnira.

Tako je i ove godine pre otvaranja stadiona trčao sa devojčicama i dečacima koji hvataju loptice na mečevima. Oduševljenje je bilo obostrano.

Osvojila ga buduća šampionka: Novak Đoković u preslatkom društvu na Rolan Garosu (foto)

Nole se svim snagama bori da se vrati i ponovo zaigra najbolji tenis i zbog toga ga svi poštuju. Pomno prate njegove naporne treninge, a zbog jednog od poslednjih pred učešće na pariskom grend slemu, dobio je naziv srpski Roki.

Novak Đoković u osvajanju Kalemegdanske tvrđave (foto)

 

Nole je trenirao poput Silvestera Stalonea u filmu "Roki", gde igra boksera s velikim srcem, talentovanog ali naivnog, koji pokušava da se probije u okrutnom svetu ovog sporta. Neumorno je trčao uz i niz stepenice na pariskom stadionu, zamahujući penicama u vazduhu, kao da se bori protiv nevidljivog protivnika...

 

U četvrtfinalu koje se održava sutra, Đoković će igrati za još jednu pobedu, ovog puta protiv Marka Čekinata.

Maja Gašić

Autor