Duško i Marina Pijetlović: Porodična kovačnica zlata

Autor:

06.08.2018 10:27

Foto:

Foto:



Jedan od simbola vaterpolo reprezentacije Srbije, koja je pre desetak dana osvojila četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope, i jedan od najboljih centara sveta zajedno sa suprugom kreirao je idealan ambijent za odrastanje sinova Petra i Stefana, koji pokazuju interesovanje da naslede tatu u bazenu

Dok pre devet meseci nije dobio drugog sina Stefana, vaterpolo reprezentativac Srbije i jedan od najboljih centara na svetu Duško Pijetlović (33) svaku dobijenu medalju posvećivao je četvorogodišnjem nasledniku Petru. Poslednje zlato, osvojeno pre desetak dana na Evropskom prvenstvu u Barseloni, prvo je koju sinovi “dele”. Oni su mu, uz suprugu Marinu (30), s kojom je u emotivnoj vezi punih devet godina, najvažniji na svetu, ogromna podrška i velika inspiracija. Duško je Petra čak poveo i na doček na balkonu Skupštine grada Beograda, a mališan je bio oduševljen ne samo spektakularnom atmosferom nego i vožnjom kroz grad autobusom bez krova, pa je danima posle prepričavao utiske.

Kad je počinjao da trenira, Duško je sanjao da doživi doček poput onog koji su nakon olimpijade u Atlanti doživeli naši košarkaši, kad ih je u Beogradu sačekalo nekoliko desetina hiljada ljudi.

- Taj doček je najčuveniji, ostao mi je u glavi i glavni mi je cilj i motiv kad igram. Zahvalan sam Bogu što imam prilike da izađem na taj balkon, osećaj je divan, neverovatan, ne umem to da objasnim. Čudesno je kad toliko ljudi dođe, ali ne da gleda utakmicu, nego da te samo vidi i pozdravi.

Ostatak intervjua sa bračnim parom Pijetlović pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 6. avgusta!