Vesna Čipčić: Planinska radionica ideja

Autor:

30.08.2018 17:00

Foto:

Foto:



Slavna glumica dočekala nas je u svojoj kući na Divčibarama i poverila nam sve tajne ovog kraja, u kome se krije i njena emotivna priča koju će uskoro pretvoriti u knjigu

Na kraju pozorišne sezone briljirala je u dva komada, “Zašto je poludeo gospodin R” (JDP) i “Klošmerl” (BDP), snimila je film “Ajvar” Ane Marije Rosi, čija premijera se očekuje, i vrlo je zadovoljna otišla na odmor. A Divčibare su za glumicu Vesnu Čipčić (64) uvek prva destinacija. Uživa na toj planini više od tri decenije, a osim što se odmara, istražuje okolinu, crta, piše, dočekuje i ispraća prijatelje, ona dejstvuje na mnogo frontova: osnovala je ekološko društvo, bila jedan od inicijatora da se izgradi crkva, sada se sprema i da pokrene inicijativu za podizanje spomenika Žiki Pavloviću, kome su Divčibare bile intelektualno skrovište. Glumica je, slobodno se može reći, “zaštitno lice i promoterka” ovog planinskog raja.

A kao i sve velike ljubavi i ova između Vesne i Divčibara desila se sasvim slučajno. Umesto da kupi najsavremeniji fotokopir aparat i krene u biznis, ona je postala vlasnica kuće na ovom mestu.

- Jedne davne, ali baš davne godine, ne pamtim ih dobro, ni svoje ni tuđe, bila sam ovde na dočeku Nove godine kod Nede Arnerić - seća se Vesna. - Bilo nas je mnogo i spavali smo u iznajmljenom smeštaju. Na ovoj padini bio je neki mali ski-lift, spuštali smo se skijama i ja sam videla ovu kuću. Veoma mi se dopala. Stala sam ispred ove terase, koja tada nije bila zastakljena, podigla ruku i rekla: “Slikajte me, ako nekada kupim kuću, ličiće na ovu”.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 27. avgusta!

Maja Gašić

Autor