Tomi Hilfiger: Luksuz među oblacima

Autor:

19.04.2018 13:00

Foto:

Foto:U srcu Menhetna, na 18. i 19. spratu legendarnog hotela Plaza, modni dizajner i njegova supruga napravili su repliku nekadašnjeg luksuza, po kome je to zdanje bilo poznato, i oplemenili je delima modernih umetnika

Najčuveniji američki modni dizajner Tomi Hilfiger (67) napokon je digao ruke od pokušaja da proda svoj penthaus na Menhetnu. Dupleks na 18. i 19. spratu u zgradi hotela Plaza kupio je 2008. za 25,5 miliona dolara. Uložio je još dvadesetak miliona u renoviranje i opremanje, i - shvatio da mu je sve to skoro nepotreban trošak.

- Moja supruga Di i ja više od pola godine provodimo u avionima, u kojima praktično živimo, i na putovanjima - govorio je Tomi 2009.

Međutim, ubrzo posle njegovog oglašavanja prodaje penthausa cene nekretnina su naglo pale, tržište stanova u Americi je otišlo dođavola, pa se za njegov apartman nije javio ni jedan jedini kupac. A cena je bila - 80 miliona dolara. Dizajner je čekao do oktobra 2013, a onda je povukao oglas. U martu 2015. ponovo je pokušao prodaju, ali niko nije hteo da plati 75 miliona. Tomi je u januaru 2016. spustio cenu na 68,95 miliona, ali kupca i dalje nije bilo. Najzad, pre oko godinu i po postavio je poslednju, najnižu cenu - 58,9 miliona. I opet - ćorak. Hilfiger se nedavno predomislio, i odlučio je da zadrži penthaus.

- Obožavam da, kad se ujutro probudim, sa suprugom uživam u kafi na terasi koja gleda na Central park. Tako je mirno, ma fantastično! - objašnjava dizajner.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 16. aprila!

Maja Gašić

Autor