Olga Romanova: Sećanja bosonoge princeze

Autor:

08.09.2018 11:02

Foto:

Foto:



Naslednica ruske carske porodice predstaviće u Beogradu autobiografiju u kojoj otkriva zbog čega joj je detinjstvo bilo jedinstveno i poput sjajne televizijske komedije, a uzbuđena je što će obići spomenik svog pretka, cara Nikolaja II

Ruska princeza Olga Romanova (68), naslednica carske porodice Romanov, biće počasna gošća prestižne manifestacije “24 sata elegancije”, koja se u srpskoj prestonici održava osmi put, od 7. do 9. septembra. Ona će u Beogradu promovisati autobiografiju “Bosonoga princeza” na srpskom jeziku, a za magazin Gloria otkrila je koliko ju je opterećivalo poreklo u životu, koliko često odlazi u Rusiju, domovinu svojih predaka, kao i zbog čega joj je Sankt Peterburg, uprkos svemu, jedan od omiljenih gradova.

Da li ste prvi put u Beogradu?

- Ovo je moja prva poseta i vrlo sam uzbuđena zbog toga, a i zato što će istovremeno biti objavljena moja knjiga.

Šta su vam preporučili da obavezno vidite?

- Tokom posete ću imati vrlo gust raspored. Prisustvovaću gala večeri u Belom dvoru, promocija knjige biće održana u kući kralja Petra, a takođe ću posetiti i spomenik caru Nikolaju II. Nadam se da ću uspeti da vidim i druge gradske znamenitosti, koliko mi to vreme bude dozvolilo.

Ostatak intervjua sa Olgom Romanov pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 3. septembra!

Maja Gašić

Autor