Milena Dravić o saradnji s Bredom Pitom: Kako je velika diva govorila o svom "filmskom sinu" (video)

Autor:

15.10.2018 09:51

Foto:

Foto:



Najveća srpska u jugoslovenska filmska glumica Milena Dravić preminula je u 79. godini u Beogradu, posle teške bolesti. Velika Milena, srce i duša jugoslovenskog i srpskog filma, ostavrila je preko stotinu uloga, a jedina je na ovim prosorima koja je ovenčama nagradama sa Kanskog i Venecijanskog festivala.

Dirljiva anegdota o velikoj ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića: Gagin kompliment vredniji od Oskara

45 godina velike ljubavi: Kako su se zavoleli Milena i Gaga

U svojoj impozatnoj karijeri koja je trajala tačno 59 godina, Dravićeva je najčešće igrala role samohranih majki, žena iz radničke klase, prostodušnih seljanki, a u crnogorskom filmu "Tamna strana sunca" imala je priliku da deli ekran sa tada nepoznatim američkim glumcem a danas jednom od najvećih holivudskih zvezda, Bredom Pitom.

Svom svojom dušom čeznula je za Gagom: Dirljivim rečima kolege se opraštaju od Milene Dravić (foto)

Film koji je sniman na Jadranu 1988, a premijerno prikazan tek 1997. godine, prošao je prilično nezapaženo kod publike. O njemu se danas najviše govori upravo zbog Breda i Milene, koja je u ovom ostvarenju igrala njegovu majku.

Šest decenija glumačkih bravura: Prekobrojna, Katica, Tašana… uloge po kojima ćemo pamtiti Milenu Dravić

 

Arsen Dedić je najlepše stihove posvetio Mileni: “Još je bila tako mala, niti dete, niti žena”

Prošle su tri decenije od snimanja "Tamne strana sunca",  Bred Pit je jedna od najvećih zvezda Holivuda, a Milena je otišla u večnost. Velika diva domaće kinematografije kad god je govorila o ovom filma, šaljivo je napominjala da joj je drago zbog velikog uspeha njenog "filmskog sina".

 

Maja Gašić

Autor