"Nikad mu nisam napravio pesmu": Džoni Štulić demantuje Šerbedžiju

Autor: Svetlana Stojaković

09.11.2018 16:05

Foto:-Nisam napravio nikakvu pesmu za Šerbedžijinu predstavu, niti smo ikada bili prijatelji - rekao je Branimir Džoni Štulić za portal RTS-a, reagujući na intervju Radeta Šerbedžije koji je dao srpskim medijima najavljujući svoj koncert u Beogradu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branimir Johnny Štulić (@johnnystulic) дана 14. Окт 2018. у 12:13 PDT

Tekst demantija Branimira Štulića, kao i njegovo objašnjenje prenosimo u celini s RTS

Rade Šerbedžija: Sve pesme posvetiću Mileni Dravić

-Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikad bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja.

Branimir-Džoni Štulić: Bregi je važno da se slika, a u muzici kasni čitavu deceniju za mnom

Objašnjenje g. Štulića!

-Ja sam pesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" izveo premijerno početkom septembra '89. u Zagrebu, na Omladinskoj TV - ima ta emisija za potvrdu na Tjubu. Tom prilikom sam boravio samo tjedan dana u Zagrebu, i to mi bude jedina poseta Jugi te godine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamburica Fest (@tamburicafest) дана 2. Нов 2018. у 4:30 PDT

Šerbedžiju tad nisam sreo. Sledeće godine '90., provedoh deset meseci u Jugi, svirajući, i tad ga dvaput sretoh.

Džoni Štulić: Pevao je o Marini i Graciji, ali najlepše stihove je posvetio drugoj ženi (video)

Jednom me Pađen (u prolazu) odvede na neko mesto gde se on zatekne (verovatno po dogovoru), što je naličilo audiciji za film, no brzo se digoh i otiđoh.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@semir_91 је поделио/ла објаву дана 28. Феб 2018. у 10:05 PST

Drugi put, zatekavši se na nekoj večerinki, izrazi želju da me provoza svojim kolima (a provozao me samo zato da ima pokriće za potonju priču, jer unapred je o svemu mislio spremajući savršeni zločin), i to je jedina istina koju zbori.

Branimir-Džoni Štulić: Sve sam pesme napravio sebi

"Balegari", na kojima se ta pesma nalazi, izađoše krajem juna '90. (pretpostavljam da je od tada koristi, jer službeno mu je predstava trajala od 15.5 '90. do 26.4. '91., međutim, ako je pesmu koristio pre toga, onda ne znam kako se snimke domogao, sem ako se nije tom snimkom sa TV-a poslužio), u svakom slučaju, ja za tu predstavu uopšte nisam znao, sve do pre pet-šest godina, kad u javnosti izađe sa tom pričom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Atila Sabo (@thehunphotography) дана 27. Авг 2018. у 10:41 PDT

Ja nikad nisam bio prijatelj s njime, i nikad ga u životu nisam nazvao (dapače, on je mene, i to mu je verovatno i najbolji opis u njegovoj knjizi), otuda, znajući veoma dobro da nikad ne bi dobio odobrenje da je koristi u toj predstavi, kao ni inače, on jednostavno izmisli celu priču, štaviše, da to još više zamuti, on nju potom i snimi, a sad, pored višegodišnjeg izvođenja (i drugih mojih pesama, takođe), on već i turneju pod imenom te otuđene i oskvrnavljene pesme radi (na kojoj i napravi karijeru tobožnjeg pevača).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branimir Johnny Štulić (@johnnystulic) дана 22. Сеп 2016. у 2:49 PDT

Evo, teče već i 28-a godina te spletke i kako svoju mrežu plete (sve više i više).

Dakle, onamo Hrvatski slavuj, a ovamo bosanski Gruzijac koji se izdaje za Srbina da bi letovao na Brionima.

Podsećamo, najavljujući svoj nastup u Kombank dvorani Rade Šerbedžija objasnio je medijima zašto je turneju nazvao po pesmi Branimira Džonija Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fahredin Spahija (@fahredin.photography) дана 1. Сеп 2018. у 2:53 PDT

-Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu Hrvatski slavuj koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu Meni se dušo od tebe ne rastaje za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju - objasnio je Šerbedžija.