Danica i Lazar Ristovski: Od prvog poljupca do poslednje uloge

Autor:

12.11.2018 17:20

Foto:

Foto:



Glumački i bračni par, kreatori kultnih likova srpske kinematografije i teatra otkrivaju koliko je trpeo njihov porodični život zbog profesionalnih obaveza i koje su vaspitne lekcije preneli sinovima Jovanu i Petru, koji je režirao film ‘Kralj Petar Prvi’ čija premijera se s nestrpljenjem očekuje

Posle sedam godina razvijanja projekta, glumac i producent Lazar Ristovski (66) ostvario je davnašnju želju da snimi film “Kralj Petar Prvi” po motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića. U ekranizaciji života omiljenog srpskog kralja pomogla mu je porodična umetnička radionica. Sin Petar je režirao film, a supruga Danica (62) je odigrala jednu od bitnijih uloga, pokazavši da jednako uspešno može vladati filmskim kadrom kao što to radi s pozorišnom scenom. Bračni par Ristovski u braku je 38 godina. Oba umetnika su izgradila respektabilne karijere i u teatru i na filmu, u nekoliko navrata su i na sceni i na velikom platnu bili i direktni partneri. Razumevanje i ljubav su dve osnovne komponente na kojima su gradili bračnu zajednicu.

- Niko u našem odnosu nije trpeo. Ljudi žive onako kako sami hoće. Mislim da svaki čovek može da menja svoj život i usmeri ga u pravcu kojim želi - kaže je Lazar i nastavlja: - To što je neko bez snage da to i čini, govori o tome da on zapravo neće da menja svoj život. To što sam ja glumac i producent, pomalo i pisac, to su sve moje odluke. Ti skriveni spavači čuče u nama, a ko ima hrabrosti da ih probudi ispunjava svoje biće bogatstvom. Oni drugi se zadržavaju na površini i sopstvenog bića i spoznaje sveta.

Ostatak intervjua pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 12. novembra!