Mina Sovtić: Devojčica koja obećava

Autor:

20.11.2018 17:10

Foto:

Foto:Iako je planirala da se posveti režiji, mlada glumica, koju gledamo u aktuelnoj hit seriji ‘Koreni’ i koja je lepotu i talenat nasledila od majke, naše velike dramske umetnice Anice Dobre, shvatila je da je rođena za scenu tek kad je stala ispred kamere i počela da se igra

Glumica Mina Sovtić (23) imala je veliku sreću da tajne zanata uči od majke, naše velike dramske umetnice Anice Dobre, a da prve kadrove u životu snimi s velikanima Bogdanom Diklićem, Radojem Čupićem i Igorom Đorđevićem, s kojima glumi u popularnoj seriji “Koreni”. U njoj tumači lik Olge Tošić, kćerke političara Todora Tošića, i otkriva da uopšte nije nimala tremu, bila je neizmerno srećna što je dobila priliku da bude deo te sjajne glumačke ekipe.

- Žarko Laušević i Igor Đorđević su mi idoli što se tiče profesije, dok Bogdan Diklić igra mog oca - kaže Mina. - Kad si u kadru sa takvim glumačkim veličinama, jednostavno ni ti ne možeš da budeš loš. Pre snimanja smo sve scene prošli na pozorišni način, pa mi je bilo vrlo lako da ih odglumim pred kamerama. Moja Olga potiče iz bogate gradske kuće i može se reći da je za ono vreme dosta privilegovana, ali nema moć da bira, odnosno da odlučuje sama o svojoj sudbini, umesto nje to čini njen otac, kasnije i muž.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 19. novembra!

Maja Gašić

Autor