Dejan Matić: Nikada se nisam osećao hendikepirano

Autor:

12.02.2017 09:52

Foto:

Foto:



Pevač Dejan Matić (38), koji je slep od rođenja, ne dozvoljava da ga taj hendikep sputava, posebno ne kad je u pitanju ljubav prema sportu. Kao zagriženi navijač Crvene zvezde obožava da ide na utakmice omiljenog kluba, a posebno zadovoljstvo mu predstavljaju dueli košarkaša u Evroligi. Nedavno je bio na meču s Panatinaikosom, gde je u prepunom “Pioniru” prisustvovao još jednoj pobedi Zvezdinog tima. To nije promaklo navijačkoj grupi “Delije sever”, koja je na svom tviter profilu uz Dejanovu fotografiju s utakmice napisala: “Veliko poštovanje za gospodina Matića. Nijedan hendikep nije dovoljno veliki da ugasi emociju zvanu Crvena zvezda”.

Popularni pevač ističe da za najtrofejniji srpski klub navija otkad zna za sebe.

- Volim i košarku i fudbal. Sport pratim odmalena. Kad sam bio klinac, morao sam sve zadatke da uradim dok ne počne čuvena emisija “Vreme sporta i razonode” - otkriva Dejan. - Imam utisak da je tada sve bilo bogatije, ozbiljnije, kvalitetnije i uzbudljivije. Ali, evo, zahvaljujući Crvenoj zvezdi i njenim uspesima možemo da se podsetimo i starih dana. Crveno-bele sam zavoleo još tada, i kad god mogu idem na njihove košarkaške i fudbalske utakmice. Naravno, pamtim i najveći uspeh fudbalera iz Barija, kad su postali šampioni Evrope, ali, nažalost, tada sam imao samo trinaest godina pa nisam mogao da budem na stadionu. Da sam bio stariji, sigurno bih otišao u Italiji. Sad smo, što se košarke tiče, došli u dobru poziciju, i možda sam malo neskroman, ali verujem da ćemo se naći u finalu Fajnal fora. Osećaj na utakmicama je nezaboravan, tamo se jednostavno napunim dobrom, pozitivnom energijom, a kroz viku i navijanje lišim one negativne, koje, na sreću, i nemam mnogo. Takvi uzbudljivi sportski događaji su idealna prilika i za opuštanje.

U LOVU NA INFORMACIJE

Kad ode na tribine, Dejan se nimalo ne štedi, navijačke pesme peva na sav glas.

- Kad me je jednom čuo, drugar mog kuma rekao je da je bio ubeđen da ću čuvati grlo za nastup, a to mi ne pada na pamet. Inače, znam tekstove svih navijačkih pesama. Delije su pre nekoliko dana odabrale nekoliko mojih numera koje mogu da se iskombinuju sa navijačkim tekstovima o Zvezdi, pa ćemo sigurno napraviti nešto zanimljivo.


Pevača posetioci košarkaških utakmica uvek prepoznaju, a često žele i da se fotografišu s njim.

- Veliki sam zvezdaš i to ne krijem, i drago mi je što navijam za tako moćan klub. Poštujem i druge navijače, naravno.

Pošto često gostuje u inostranstvu, kad god se vrati s puta obavezno presluša govorni softver u mobilnom telefonu koji ga obaveštava o sportskim novostima.

- Pratim rezultate i vesti putem interneta. Trudim se da saznam ono što sam propustio dok sam bio odsutan. Osim košarke i fudbala, volim i druge sportove, a koliko mi je sve to bitno svedoči i činjenica da sam u stanju da navijem sat i probudim se u pola noći kako ne bih propustio neki važan meč. U poslednje vreme češće idem na košarku, ali ne izbegavam ni fudbalski stadion. Nije loše da se čovek malo i smrzne za voljeni klub. A ko zna, možda jednog dana Zvezdi posvetim i pesmu.

Optimista je po prirodi i trudi se da živi normalno.

- Nikad se nisam osećao hendikepirano. Nastojim da budem maksimalno samostalan, a odrastao sam poštujući devizu da nema toga što ne mogu da uradim. Tako sam još kao klinac u rodnom Drvaru naučio da vozim bicikl, pošto sam znao svaki deo kraja u kojem sam odrastao. Nedostatak vida ne ograničava me ni u čemu, pa ni u praćenju sporta - iskren je Dejan Matić.

Komentari. (0)

Loading